5.2.2021

Otteluennakko: FC Honka – FC Inter 6.2.2021

(Kuva: Tero Wester)

 

FC Interin kausi 2021 alkaa virallisten otteluiden osalta huomenna. Suomen Cupin alkulohkon ottelua isännöi viime vuoden liiganelonen Honka. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Honka on siirtänyt ottelun pelattavaksi Eerikkilän jalkapallohalliin ja samalla alkamisajaksi on vaihtunut kello 18.00.

Tänä vuonna Suomen Cup muuttuu hieman edellisistä vuosista. Liigajoukkueiden osalta cupin lohkot muuttuvat pienemmiksi, vain neljän joukkueen lohkoiksi. Näistä lohkoista ykköset pääsevät suoraan puolivälieriin ja lohkokakkoset puolestaan neljännesvälieriin Ykkösen ja Kakkosen parhaiden seuraksi. Interin kanssa samassa B-lohkossa pelaavat Hongan lisäksi IFK Mariehamn ja Haka.

Inter ja Honka kohtasivat myös viime vuonna helmikuun alussa Suomen Cupissa. Silloin Kupittaa 5:llä pelatussa ottelussa Inter vei täydet pisteet aikaisella 1-0-maalilla. Myöhemmin Veikkausliigassa joukkueet eivät enää saaneet selvitettyä paremmuuttaan. Tapiolassa pelatussa ottelussa joukkueet päätyivät 1-1-tasalukemiin ja Veritas Stadionilla maalittomaan tasapeliin.

Edustusjoukkueen kapteeni Timo Furuholmille alkanut kausi on jo kahdestoista Interin paidassa. Kokenut hyökkääjä myöntää odottaneensa cupin alkua.

– On tietysti kiva, että treenipelit on nyt ohi. Ne ei ehkä sytytä enää samalla tavalla kuin se kun pelataan pisteistä. Kaiken kaikkiaan on aina vähän jännä fiilis kun tulee eka tosipeli ja näkee vähän, missä mennään.  Tähän asti on paljon kysymyksiä ja huomenna saadaan tavallaan niihin ekan kerran vastauksia, Furuholm muotoilee.

Furuholm osui Honkaa vastaan viime vuonna cupissa ja syötti Veikkausliigassa Taiki Kagayaman Honka-osuman. Viime vuonna kaikki kilpailut huomioiden sadan tehdyn maalin rajapyykin Interissä rikkoneen Furuholmin mielessä Honka on noussut erityiseksi vastustajaksi.

– On varmaan pidempääkin historiaa Honkaa vastaan, missä on tullut onnistumisia. Honkaa vastaan viime vuosina on aina ollut jotenkin spesiaali matsi, koska heillä on tavallaan identtisin pelitapa meihin nähden Veikkausliigan joukkueista. Ne ovat olleet mielenkiintoisia matseja, mutta tietysti vähän yllättävää että viime vuonna niissä peleissä tuli niin vähän maaleja. Kiva saada heti kova jengi vastaan, Furuholm lisää.

Huomiseen otteluun paluun kokoonpanoon saattaa tehdä Jesper Engström. Hänen lisäkseen mukaan päässevät joukkueen tuoreimmat sopimuspelaajat Alejandro Sanz ja Noah Nurmi. Sen sijaan Markus Arsaloa, Rick Kettingiä ja Lassi Järvenpäätä tuskin nähdään kentällä vielä cupin alkulohkon otteluissa.

Interin cupin alkulohkon otteluissa ei yleisöä koronarajoitusten takia nähdä. Kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden cup-ottelut ovat kuitenkin katsottavissa Ruutu+ -palvelussa.

Katso ottelu Ruudusta