25.7.2020

Otteluennakko: FC Haka – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)


Viikon toinen vierasottelu vie FC Interin Valkeakosken Tehtaan kentälle, missä ottelua isännöi FC Haka. Sunnuntainen Veikkausliigan ottelu sarjanousijan ja viime vuoden hopeamitalistin välillä potkaistaan käyntiin kello 18.30.

Hakan historia on menestyksentäyteinen lukuisine mestaruuksineen, mutta viimeiset seitsemän kautta Valkeakosken ylpeys on viettänyt Ykkösessä. Interin ja Hakan edellinen kohtaaminen onkin liki kahdeksan vuoden takaa, kun Inter kaatoi vierasottelussa Hakan 2-1 lokakuussa 2012. Sen jälkeen Inter on kyllä vieraillut Valkeakoskella Suomen Cupin merkeissä pelaamassa paikallista Koskenpoikia vastaan ja puolueettomalla kentällä pelatussa vuoden 2015 finaalissa, mutta Hakaa vastaan virallisia otteluita ei ole sittemmin tullut.

Lopulta vasta päävalmentajanoviisi Teemu Tainion alaisuudessa Haka pystyi viime kaudella päättämään aikansa Ykkösessä. Nousu Veikkausliigaan tulikin sitten täysin ylivoimaisesti, sillä Ykkösessä toiseksi tullut TPS jäi Valkeakosken joukkueesta peräti 19 pisteen päähän. Joukkueenrakennuksessaan Haka on luottanut tällä kaudella pääosin Ykkösessä loistaneeseen pelaajarunkoon, jota on täydennetty esimerkiksi tasonsa muualla osoittaneilla hyökkääjä Eero Markkasella ja keskikentän Medolla.

Hakan uusi liigataival on alkanut tasapelipainotteisesti, sillä neljästä ottelustaan Haka on pelannut kolme tasan. Ensimmäinen voitto valkeakoskelaisilta on vielä ottamatta, mutta toisaalta joukkue on joutunut tunnustamaan vain HJK:n paremmakseen. Interin päävalmentaja José Riveiro uumoilee Hakan saavan edelleen virtaa viime kauden onnistumisista.

– Haka on vaikea vastustaja erityisesti kotikentällään. He ovat edelleen hyväntuulisia huikean viime kautensa jälkeen ja he osoittavat joukkueena edelleen samaa sitoutumista, espanjalaisvalmentaja muotoilee.

Interille puolestaan viime kierroksen tasapeli Honkaa vastaan oli kauden ensimmäinen. Viidessä ensimmäisessä ottelussaan Inter on kohdannut peräti neljä kärkipäähän povattua joukkuetta, mutta pistesarakkeessa on kuitenkin jo kymmenen pistettä ja sarjataulukossa toinen sija. Riveiro on tyytyväinen kauden alkuun, mutta samalla huomauttaa sen todellakin olevan vasta alku.

– Kun vertaillaan meidän saaneen viime kaudella yhteensä neljä pistettä ensimmäisistä viidestä pelistä, on tämä tietysti todella hyvä aloitus. Myös tapa, jolla olemme pisteemme otteluista saaneet, on tuntunut melko hyvältä. Olen siis kaikkiaan varsin tyytyväinen, mutta haluamme tietysti vielä enemmän, päävalmentaja muistuttaa.

Haka-ottelun jälkeen koko Interin joukkueella on kenties viimeisen kerran tällä kaudella liki kokonainen viikko aikaa valmistautua seuraavaan otteluun. Veikkausliigan tiivis otteluohjelma, europelien alkaminen ja mahdolliset kutsut esimerkiksi nuorten maaotteluihin pitävät valmistautumisajat jatkossa entistä lyhyempinä. José Riveiron mukaan tässä tilanteessa oma identiteetti on tärkeä pohja hyvälle valmistautumiselle.

– Yritämme keskittyä omaan identiteettimme ja tuoda siihen aina joitain yksityiskohtia vastustajan ja olosuhteiden mukaan. Palautuminen sekä henkisesti että fyysisesti on tällä hetkellä ratkaisevaa, joten yritämme olla tarkkoja myös sen suhteen, Riveiro lisää.

Kolmesta edellisestä ottelusta puuttunut Juuso Hämäläinen teki edellisen pelin lopulla paluun kentälle ja Hakaa vastaan kokoonpanolistalle saattaa palata myös viimeksi seitsemän viikkoa sitten kerran kentällä nähty Matias Ojala. Reilu viikko sitten HJK-ottelussa kentältä pois vaihdettu Arttu Hoskonen on siis joukkueesta ainoa, joka ei pysty vielä pelaamaan.


RUUTU+

Mikäli et  pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga