17.1.2020

Otteluennakko: FC Flora – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)

FC Interin osalta kausi 2020 potkaistaan käyntiin huomenna ottelulla virolaista FC Floraa vastaan. Vuodenaikaan nähden lauha sää Tallinnassa on mahdollistanut ottelun siirtämisen hallista ulos ja pelipaikaksi on vaihtunut hallin viereinen Sportland Arena. Ottelu alkaa siirrosta huolimatta aiemmin ilmoitetun mukaisesti kello 14.30.

Interin tallinnalaisvastustaja Flora voitti viime vuonna Viron Meistriliigan ylivoimaisesti. Tänä vuonna joukkue on ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäisessä Flora voitti Sveitsin pääsarjan Luzernin ja jälkimmäisessä Flora pelasi tasan toisen sarjatason Kriensiä vastaan.

Interille huominen ottelu on puolestaan tämän vuoden ensimmäinen. Joukkueen päävalmentaja José Riveiro myöntää odottaneensa jo otteluiden alkamista.

– Me pidämme kilpailemisesta ja edellisestä ottelusta on jo pitkä aika, joten odotamme innolla Floran kohtaamista. Ensimmäiset harjoitusviikkomme ovat olleet hyviä ja tietyssä mielessä tämä on yksi harjoitustapahtuma lisää. Vaikka kyse on kentällä aina kilpailemisesta, harjoitusottelu antaa paremman mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita. Nyt pääsemme näkemään uudet pelaajat ensimmäistä kertaa Inter-paidassa ja myös paikalliset nuoret pääsevät mittauttamaan tasoaan, Riveiro mainitsee.

Riveiro korostaa otteluiden merkitystä kauteen valmistautumisessa.

– Tämän ottelun tarkoituksena on antaa pelaajille mahdollisuus kerätä laadukkaita minuutteja kilpailullisessa ympäristössä. Joitakin asioita ei vain voi saada harjoituksista samalla tavalla kuin otteluista. Nyt saamme vastaamme todellisen vastustajan, tässä tapauksessa lisäksi hyvän kansanvälisen tason joukkueen. Samalla Flora-ottelu toimii pelaajille herättelynä ja valmistautumisena siihen, että jo ensi viikolla pelaamme Suomen Cupia.

Edustusjoukkueen pelaajista Martti Haukioja ja Henrik Moisander eivät osallistu huomiseen otteluun. Joukkuetta on sen sijaan täydennetty reservijoukkueen ja akatemian pelaajilla. Riveiro lupailee kaikille 21 otteluun nimetylle pelaajalle peliaikaa.

– Ajatuksena on antaa kullekin pelaajalle korkeintaan 60 minuuttia peliaikaa. Joillakin pelipaikoilla se ei ehkä toteudu ja toiset pelaajat pystyvät pelaamaan enemmän. Paljon riippuu myös siitä, millainen ottelusta tulee. Ideana on joka tapauksessa, ettei ketään ylikuormiteta tässä ottelussa, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Edustusjoukkueen huomista ottelua sekä Tallinnan reissua voit seurata Interin some-kanavista.

Edustusjoukkueen pelaajalista otteluun:

1 Linus Virkki (mv)
2 Jesper Engström
3 Juuso Hämäläinen
4 Rick Ketting
5 Kasperi Nevä
6 Anthony Annan
8 Alvaro Muniz
11 Kevin Kouassivi-Benissan
12 Aati Marttinen (mv)
14 Elias Mastokangas
15 Timo Furuholm
19 Aleksi Paananen
21 Matias Ojala
22 Arttu Hoskonen
23 Itsuki Kurata
28 Roope Kantola
31 Bamo Ahmadi
32 Yeesser Barbata
33 Niklas Rantanen
35 Anton Lindqvist
38 Jasper Yrjas