15.10.2022

Interin vieraskiertue on ohitse – sunnuntain kotivastustajana SJK

Interin loppukauden tavoite on europelipaikka. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Mestaruussarjan viimeinen pelikierros pelataan yhtenäisesti sunnuntaina. Vaikka neljän ensimmäisen joukkueen sijoitukset ovat jo selvillä, niin FC Interin ja SJK:n välisessä ottelussa riittää pelattavaa. Inter nousisi voitolla sarjan viidenneksi, ohi seinäjokilaisten.

Paikka ”europleijareissa” on kuitenkin joka tapauksessa varma. Jos Inter aloittaa lopputurnauksen liigakutosena, tulevana keskiviikkona Veritas Stadionilla ensimmäisessä ”europleijarissa” vastaan asettuu AC Oulu. Jos taas Inter on Veikkausliigan viides, Turkuun saapuu VPS tai IFK Mariehamn.

SJK:ssa ja Interissä pelaa paljon pelaajia, joilla on historiaa kummassakin seurassa. Myös Interin päävalmentaja Ramiro Muñozille SJK on vanha tuttu seura.

– Tunnen seuran, mutta siellä on paljon uusia pelaajia ja valmentaja. He ovat nälkäinen organisaatio, joka satsaa joukkueeseen paljon taloudellisesti. SJK haluaa varmasti nähdä tuloksia projektissaan, sisältäen sunnuntain ottelun, Muñoz toteaa.

Espanjalaiskoutsi tietää, että etenkin hyökkäyspäästä vierailijoilta löytyy pelimiehiä.

– Heillä on monta hyvää yksilöä, jotka pystyvät itsekseen tekemään ratkaisuja. Pyry Hannola, Diego Rojas ja Jake Servis ovat esiintyneet hyvällä tasolla tällä kaudella.

Muñoz on luottavainen oman joukkueensa tekemiseen. Joukkueessa vallitsee tila, jota voisi kuvailla sanankääntein ”tyyntä ennen myrskyä.”

– Rehellisesti. Olen nähnyt, päivästä numero yksi kun aloitin, pelaajissa hurjaa päättäväisyyttä ja motivaatiota saavuttaa meidän paras tasomme. Etenkin tällä viikolla olen vaatinut pelaajilta enemmän kuin koskaan. Olen halunnut nähdä heiltä paloa silmissä jokaisessa harjoitteessa. Se on fantastista, kuinka pelaajat ovat näyttäneet valmiutensa antaa kaikkensa sunnuntaina. Enää tulokset puuttuvat palkinnoksi heidän sitoutumisestaan, Ramiro kehuu.

Miltä se Interin tekemisen pitäisi sitten näyttää sunnuntaina Veritas Stadionin nurmella?

– Joukkue aikoo näyttää voittamisen mentaliteettia. Näemme rohkeutta ja energiaa kummassakin kenttäpäädyssä, ja toivottavasti tämä muodostuu niin, että pidämme nollapelin ja teemme monta maalia kannattajiemme iloksi. Haluamme välittää viestin Inter-perheelle, että kausi ei ole vielä ohitse ja paras on vielä tulossa, Muñoz lataa.

Interiltä ovat ottelusta sivussa ainakin Matias Ojala sekä pelikiellossa vielä toisen ottelun oleva Rodrigo Arciero.

FC Inter – SJK sunnuntaina Veritas Stadionilla klo 17.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.