6.5.2022

Interin tie vie lauantaina Espooseen

Tommi Jyry on nauttinut saamastaan vastuusta. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

OTTELUENNAKKO: FC HONKA – FC INTER 7.5.2022

Veikkausliiga jatkuu FC Interin osalta lauantaina Espoossa, kun Miguel Graun ryhmä matkaa FC Hongan vieraaksi. Viime ottelun pettymys on nollattu, ja hyvä niin, sillä vastassa on kovavireinen Honka-ryhmä. He ovat keränneet alkukauden viidestä ottelustaan kymmenen sarjapistettä. Tämä on yhden pinnan enemmän, mitä Inter on saanut kasaan kuudessa ottelussa.

Interin keskikentällä isoja minuutteja raatanut Tommi Jyry osaa arvostaa joukkueen alkukauden pistesaldoa.

– Yhdeksän pistettä on ihan ok saldo, koska alkukauden ohjelma on ollut kova. Täysin se ei kuitenkaan tyydytä, koska kaikki tietävät, että meillä voisi olla pisteitä enemmänkin. Koen, että yhdeksän pistettä on aika lailla just sen verran, kun ollaan ansaittu alkukauden esitysten perusteella. Kova halu on kuitenkin alkaa voittamaan nyt pelejä ja aloittaa se heti Tapiolassa, Jyry painottaa.

Tehtävä ei ole helppo, sillä Honka haluaa palata tällä kaudella isojen poikien leikkeihin syksyn mestaruussarjaan. Viime kausi meni Vesa Vasaran ryhmältä penkin alle, kun joukkue oli lopputuloksissa vasta yhdeksäs.

– Honka on alottanut liigan hyvin. Hyvä joukkue, jossa on paljon taitoa. Ollaan kuitenkin käyty heitä läpi ja tiedetään, mihin iskeä huomenna, Jyry toteaa itsevarmana.

Yksi mielenkiintoinen pelin sisäinen taisto tullaan käymään lauantaina keskikentän herruudesta. Hongan pelin yksi sieluista on Jerry Voutilainen, joka palkittiin juuri Veikkausliigan huhtikuun kuukauden pelaajana. Hän on tehoillut alkukauteen pistelukemat 3+1. Interiltä puuttuu Tapiolan taistosta Petteri Forsell, joka huilaa ottelun pelikiellon vuoksi.
– Voutilainen on hyvä pelaaja, jota vastaan on tullut pelattua aikaisemminkin. Ollaan niin hyökätessä kuin puolustaessa aktiivisia ja tehään sitä kautta heidän peli vaikeaksi huomenna heti alusta asti, Jyry juonii.

– Petterin poissaolo vaikuttaa tietenkin jonkin verran meidän peliin, koska hän on ollut isossa roolissa alkukauden peleissä. Meillä on kuitenkin hyvää jätkää laittaa tilalle, enkä usko sen vaikuttavan liikaa meidän tekemiseen. Osoitettiin se jo Klubia vastaan viimeisen puolen tunnin aikana, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Jyry siirtyi täksi kaudeksi Turkuun Kuopion Palloseurasta. Hän on nauttinut täysin rinnoin ajastaan sinimustissa.

– Olen totta kai ollut tosi iloinen siitä, että valmennukselta on löytynyt luottoa ja on tuntunut tosi hyvältä pelata isoja minuutteja. Sen takia painettiin koko pitkä talvi hommia ja nyt olen vaan koittanut nauttia pelaamisesta ja pistää parasta pöytään joka pelissä.

Hongan miehistö on kokenut tähän kauteen muutoksia jonkin verran. Interin tavoin myös espoolaisseuran jätti pari seuraikonia, kun Demba Savage siirtyi Turun Palloseuraan ja Tapio Heikkilä ripusti tiettävästi nappikset naulaan. Mielenkiintoisin muutos on nähty kenties Hongan tolppien välissä, kun monivuotinen luottokassari Tim Murray siirtyi takaisin isiensä maille ja hänen korvaajakseen hankittiin Maksim Rudakov.

Hongan tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Voutilainen. Hyvää tulitukea on löytynyt viereltä, kun saksalaisen Dortmundin kakkosjoukkueesta Espooseen siirtynyt Florian Krebs on summannut tehot 2+1. Interin maalinälkäisin pelaaja on ollut Benjamin Källman. Neljällä osumalla hän on sarjan maalipörssin jaetulla kärkisijalla. Forsellin tehot ovat 2+4, mutta nyt jonkun muun täytyy täyttää hänen ruutunsa.

FC Honka – FC Inter lauantaina Tapiolan Urheilupuistossa klo 17.00.

Mikäli et pääse paikan päälle kannustamaan, niin voit katsoa ottelun myös Ruudusta.