16.9.2022

Inter taistelee Suomen Cupin voitosta lauantaina Helsingin olympiastadionilla

Inter hamuaa historiansa kolmatta Suomen Cupin voittoa. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Lauantaina on edessä ottelu, jossa vain tulos merkitsee, sillä FC Inter kohtaa Suomen Cupin loppuottelussa Kuopion Palloseuran. Inter havittelee historiansa kolmatta Cup-voittoa. Mestaruus ratkaistaan Helsingin Olympistadionilla.

Yhteensä Inter on pelannut finaalissa viisi kertaa ennen tämän viikonlopun koitosta. KuPS on pelannut yhden kerran enemmän ja keltapaidoilta löytyy samalla yksi voitto Interiä enenmmän, joten on aika lyödä tuo tilasto tasoihin.

Interin påävalmentaja Miguel Grau kertoo, missä tilassa turkulaisryhmä on ennen isoa ottelua.

– Pelaajat ovat erittäin innoissaan, että heillä on mahdollisuus voittaa pokaali. Me kaikki tiedämme, että edessä on vaikea ottelu, koska vastustaja on kova, mutta meillä on omat mahdollisuutemme ja aiomme tapella sen puolesta. Haluamme, että kannattajat pääsevät juhlimaan muutaman vuoden tauon jälkeen mestaruutta, Grau toteaa.

Inter on voittanut Cupin vuonna 2009 Job Dragtsman ja vuonna 2018 Fabrizio Piccaretan alaisuudessa. Grau olisi täten kolmas valmentaja, joka johtaisi sinimustan seuran kyseiseen gloriaan, mikäli lauantain tulos kääntyy suotuisaksi. Espanjalainen on ottelun aattona ainakin luottavaisin mielin.

– Vaikean ajanjakson jälkeen olemme löytäneet peliimme paljon eri ulottuvuuksia sekä prässivaiheeseen että palloa hallittaessa. Vaikka tulos on huomenna tärkein, niin siihen on hyvä tukeutua, että olemme tehneet hyvin töitä näiden asioiden suhteen.

– Olemme pelanneet tällä kaudella kaksi todella tasaista ottelua KuPS:n kanssa, etenkin viime ottelu kotonamme. Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, mitkä haluavat tehdä asioita pallon kanssa ja kunnioittavat toisiaan, Grau puntaroi.

Olympiastadionilla on totutusti pelikentän nurmi hyvässä kunnossa. Grau ei silti usko, että tästä on mitään spesiaalihyötyä Interille, vaikka onkin joukkueista se, joka pelaa kotiottelunsa nurmella.

– Se on tärkeää, että kenttä on kunnossa. Nyt kaksi joukkuetta pystyy esittämään parasta hyökkäyspeliään ja tämä tekee ottelusta hyvän show’n, Grau päättää.

Matkalla finaaliin Inter on päihittänyt reservijoukkueensa lisäksi SJK:n, HJK:n ja HIFK:n. KuPS on puolestaan kaatanut omalla finaalireitillään Ekenäs IF:n, MP:n, Hakan ja FC Lahden. KuPS on Cupin hallitseva mestari.

Suomen Cupin finaali KuPS – FC Inter alkaa lauantaina Helsingin olympistadionilla klo 16.00

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.