12.6.2022

Inter taistelee Suomen Cupin jatkopaikasta maanantaina Seinäjoella

Suomen Cup on edennyt neljännesvälierävaiheeseen. (Kuva: Tara Jaakkola)

Maajoukkuetauko päättyy otteluiden suhteen maanantaina, kun FC Inter matkaa Suomen Cupissa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. Cupin neljännesvälieräottelu potkaistaan käyntiin klo 18.00.

Interin pelaajat saivat viettää maajoukkuetauon aikana pienen loman, jonka jälkeen joukkue on päässyt pitämään pidemmän harjoitusjakson. Sinimustien pelaajista Juho Hyvärinen ja Noah Nurmi ovat olleet Pikkuhuuhkajien matkassa ja Benjamin Källman on edelleen puolestaan Huuhkajien mukana.

Hyökkäyksen oikeassa laidassa kauden aikana isoa roolia ottanut Matias Tamminen kertoo, että pieni breikki peleistä teki hyvää.

– Loma meni hyvin, olin Kotkassa kotikaupungissa perheen luona. Se teki hyvää kropalle, koska rasitus on ollut aika kova alkukaudella, Tamminen kertoo.
– Treeniviikko on sujunut hyvin, ollaan päästy takaisin treenirytmiin ja kaikki on täynnä virtaa taas, hän jatkaa.
Tamminen paljastaa, millaisia pelillisiä asioita päävalmentaja Miguel Graun tällä viikolla vedetyt harjoitukset sisälsivät,
– Harjoituksissa on viikolla käyty paljon läpi omaa pelinavaamista sekä prässipelaamista eri kentän osa-alueilla.
Nuorukainen tietää, että maanantaina luvassa on kova iltapuhde. SJK on piristynyt surkean alkukauden jälkeen. Joukkueen valmentajaksi tuli täksi kaudeksi Helsingin IFK:sta espanjalainen Joaquin Gomez.
– SJK on parantunut pelaamistaan viikko viikolta heikon alun jälkeen ja joukkueesta löytyy pari hyvää yksilöä. Jatkopaikka saadaan varmasti, kun kaikki pysyy kurinalaisina ottelun läpi ja toteutetaan niitä taktisia asioita, joita viikolla ollaan treenattu, tällä kaudella yhteensä kolme maalia iskenyt Tamminen summaa.
Inter on kohdannut SJK:n edellisen kerran viime syksynä liigan päätöskierroksella Turussa. Seinäjoki on ollut viime vuosina Interille tulosten valossa hankala paikka pelata. Otteluun on varmasti tehty Graun johdolla huolelliset taustatyöt, sillä Inter kohtaa SJK:n toistamiseen vielä samalla viikolla sarjapelin merkeissä.
Kumpikin joukkueista kohtasi Cupin viime kierroksella oman reservijoukkueensa. Inter päihitti Kolmosessa pelaavan Inter 2:n maalein 10-0 ja SJK voitti Ykkösessä pelaavan SJK Akatemian lukemin 3-2.
SJK – FC Inter maanantaina Seinäjoella klo 18.00.
Ottelun näyttää suorana lähetyksenä Ruudusta.