3.9.2022

Inter taistelee sunnuntaina tärkeistä pisteistä Maarianhaminassa

Tommi Jyry pallossa. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran. Inter pelaa näistä molemmat vieraskentällä, joista ensimmäisen sunnuntaina Maarianhaminassa IFK Mariehamnin vieraana. Turkulaiset taistelevat tiukasti paikasta syksyn mestaruussarjaan, eli paikasta kuuden parhaan joukkoon.

Inter on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelunsa, sinimustat varmistavat täten paikkansa syksyn kovemmissa peleissä. Keskikenttäpelaaja Tommi Jyry kertoo nauttivansa futaajan syksystä.

– Viilenevistä keleistä on jo alkanut huomaamaan, että syksy on täällä ja se tarkoittaa tietenkin myös sitä, että pelit kovenee ja panokset kasvaa. Siistiä päästä joka viikko pelaamaan pelejä, joissa panos on kova ja pisteitä pitää raapia joka pelistä. Näistä peleistä nautin itse ainakin eniten, Jyry kertoo.

Myös hänellä on mielessä vain kuusi pistettä runkosarjan loppuhuipennuksesta.

– Meidän ainoa tavoite pitää olla ottaa täydet pisteet molemmista peleistä ja siten ei tarvitse muiden tuloksia seurailla. Se riittää varmasti ylempään loppusarjaan.

IFK Mariehamn on varsinkin kotonaan kova haaste, sillä Grönvitt on vuodesta toiseen kovan kotijoukkueen maineessa. Tällä kaudella se on hävinnyt vain kaksi yhdeksästä kotiottelustaan. Jyry yrittää pohtia syitä heidän hyvälle kotirekordille.

– Niin en tiedä, mistä se johtuu. Pitkä laivamatka ja ainakin aikasemmin pienikokoinen nurmikenttä varmaan osaltaan vaikutti. Hyviä päänahkoja IFK on ottanut siellä tälläkin kaudella, joten hyvin pitää onnistua. Meillä on hyvä valmistautuminen ja lauantaina jo matkustus saarelle, joten sen taakse ei voida mennä, isosta vastuusta tällä kaudella nauttinut Jyry toteaa.

Kevätkierroksen kohtaaminen Turussa on yksi Interin tämän kauden parhaista peleistä. Huhtikuinen taisto päättyi Miguel Graun ryhmän 4-0 -voittoon. Ottelun kaikki maalit Inter tykitti ottelun ensimmäisellä jaksolla. IFK Mariehamn on sarjataulukossa kymmenentenä ja kaipaa varmasti lisäpisteitä, jotta takana väijyvä FC Lahti ei sysää joukkuetta liigakarsijan paikalle.

– IFK on parantanut paljon kauden edetessä ja varmasti tulossa ihan erilainen peli kuin Turussa alkukaudella. Se on kovaa töitä paiskiva joukkue, jossa on hyviä yksilöitä. Hyvään flow-tilaan päästessään ovat jo osoittaneet, että pystyvät haavoittamaan mitä joukkuetta tahansa tässä sarjassa. Hyvin pitää onnistua jos ja kun halutaan tärkeät pisteet sieltä mukaan, tehot 3+2 liigassa summannut pelimies ennakoi.

Jyry on pelannut tällä kaudella jokaisessa liigaottelussa. Häntä ei haittaisi pelata vaikka jokaista loppukauden jäljellä olevaa peliminuuttia.

– Vireystila on hyvä ja on ollut siistiä, että kroppa on tuntunut hyvältä ja on pysynyt ehjänä koko kauden. Oma tavoite on ehdottomasti olla auttamassa joukkuetta kentällä joka pelissä loppukauden aikana 90 minuutin ajan ja sitä kautta saavuttaa meidän yhteiset tavoitteet, helsinkiläislähtöinen Jyry pohtii.

IFK Mariehamn – FC Inter Wiklöf Holding Areenalla sunnuntaina klo 18.30.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.