21.6.2022

Inter saa keskiviikkona vieraita Lahdesta

Toivottavasti myös Lahtea vastaan on yläfemmoille tilausta. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

OTTELUENNAKKO: FC INTER – FC Lahti 22.6.2022

Interin keskiviikon vieras tulee mastokaupungista, kun Veikkausliigan arkitaistossa turkulaiset saavat kyläänsä FC Lahden. Lähtökohdat ovat otteluun sellaiset, että kumpikaan joukkueista ei keiku kuntopuntarin paalupaikoilla.

Vierailijoiden edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet vain kaksi sarjapistettä parista tasapelistä. Interin saldo edellisestä viidestä liigapelistä on kuusi pistettä. Sinimustat ei ole hävinnyt pelin peliä neljään edelliseen otteluun, mutta näistä peräti kolme on päättynyt tasapelinä. Etenkin viime ottelu Seinäjoella jätti hampaankoloon, sillä Inter loi aivan tarpeeksi maalipaikkoja, jotta kolme pistettä olisi voinut lähteä mukaan Turkuun.

Inter onkin kauden aikana ollut yksi maalirikkaimmista joukkueista. Se on tehnyt sarjassa 19 maalia ja päästänyt 15. Tehdyissä maaleissa joukkue on ollut VPS:n jälkeen toiseksi paras, mutta päästettyjen maalien määrässä Inter kuuluu alempaan keskikastiin. Nollapeli olisikin varmasti yksi hyvä tavoite keskiviikon otteluun Miguel Graun ryhmälle, sillä niitä ei ole tänä vuonna montaa nähty.

Maalivahti Matias Riikonen kertoo, millä konstein tuohon tavoitteeseen voitaisiin päästä.

– Ollaan päästetty vastustaja hieman liikaa hyville paikoille ja tähän on kiinnitetty huomiota. Meidän täytyy joukkueena puolustaa boxia paremmin ja pitää välit ja etäisyydet oikeanlaisina, jotta boxiin ei murtauduttaisi helposti, Riikonen summaa.

Tuleva vastustaja on venyttänyt verkkoja vain yhdeksän kertaa, kun takana on nyt puolet runkosarjan peleistä. Silti vastassa ei ole mikään nallipyssyttelijöiden päiväkerho, koska Mustien kuhnureiden yläpäästä löytyy Inter-kannattajillekin hyvin tutut Mac Kandji ja Albion Ademi.

– Lahdella on hyviä yksilöitä ja laukaisu-uhkaa löytyy. Pitää olla hereillä heidän liikkeiden kanssa, täksi kaudeksi Interiin tullut Riikonen tietää.

Lahti on suurella todennäköisyydellä pelannut alle odotustensa, kun sarjataulukosta Ilir Zenelin poppoon löytää vasta sijalta kymmenen. Heidän pistesaaliinsa kaipaa lisäystä, mikäli joukkue haluaa pysyä tasaisen keskikastin kyydissä ja taistella vielä paikasta syksyn mestaruussarjaan.

– En ole seurannut Lahtea sen tarkemmin, mutta pisteiden valossa ei ole niin hyvin heillä lähtenyt käyntiin. Pisteitä hekin tarvitsevat niin kuin mekin, Riikonen toteaa lakonisesti.

Nuoren veskarin sanoissa on totuuden siemen. Inter on jäänyt tällä hetkellä mitalisijoista parin voiton päähän. Lahtea vastaan valmistautuminen on ollut onneksi montaa kevätkauden ottelua otollisempaa, kun joukkue pääsi vihdoin vetämään liigapelin kenraaliharjoitukset Veritas Stadionin nurmella.

– Tuntuu hyvältä vihdoin päästä treenaamaan nurmella, sitä tässä on odoteltukin. Nurmi oli erittäin hyvässä kunnossa, Riikonen kehaisee.

Hän on pitänyt ajastaan sinimustissa. Cup-pelien lisäksi vastuuta on tullut kolmessa liigaottelussa, joista viimeisin viikonloppuna Seinäjoella.

– Olen nauttinut pelaamisesta ja arjesta täällä. Vastuuta on tullut ihan hyvin mikä vie eteenpäin ja tuo lisää nälkää päivittäiseen tekemiseen, kassari päättää.

FC Inter- FC Lahti keskiviikkona Veritas Stadionilla klo 18.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.