8.10.2022

Inter revanssimielellä sunnuntaina KuPS:n kimppuun

Jussi Niska pelaa ensimmäistä kauttaan FC Interissä. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Veikkausliigan Mestaruussarja jatkuu FC Interin osalta sunnuntaina Kuopion Palloseuran vieraana. Turkulaisjoukkue lähtee sarjakakkosen vieraaksi katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan.

Viime ottelut ovat olleet sinimustilta nousujohteisia, mutta tulosta se ei ole vielä pystynyt tekemään Ramiro Muñozin alaisuudessa. Sunnuntaina joukkue haluaa revanssin kuopiolaisista, jotka nostelivat syyskuussa Suomen Cupin voittopokaalia Inter-pelaajien silmien edessä olympiastadionilla.

– On se revanssihenki todella iso, finaali jäi sen verran kaivelemaan, joten kyllä siitä saa lisää boostia huomiseen, Inter-puolustaja Jussi Niska myöntää.
Nuorelta laitapakilta voi odottaa huomenna energistä peliä, sillä hän huilasi torstain Honka-ottelun pelikiellossa.
– Juu jalat on huilin ansiosta terävät ja hyvin levänneet. Honka-pelissä taisteluasenne oli hyvä, kuten aiemmissakin peleissä. Pieniä yksityiskohtia parantamalla tulos olisi ollut meille paljon parempi, 18 liigaottelua tällä kaudella liigassa merkkauttanut Niska arvioi.
KuPS sinnittelee mukana mestaruustaistelussa, kun se on neljän pisteen päässä kärkijoukkue HJK:sta. Mestaruussarjassa on jäljellä kaksi kierrosta, joten he tarvitsevat Interistä voiton. Niskan mukaan sinimustissa vallitsee tuloksellisiin olosuhteisiin nähden positiivinen ilmapiiri, joten sunnuntaina voidaan lähteä taistelemaan täydestä pistepotista.
– Fiilis on hyvä. Pelimme on parantunut Haka-pelistä jo paljon. Uskon, että huomenna kurssi kääntyy, vaikka vaikea peli on varmasti tulossa, 20-vuotias vasuri ennakoi.
Kuudentena majailevan Interin kokoonpanosta puuttuvat pelikieltojen vuoksi sunnuntaina Ruxi ja Rodrigo Arciero. KuPS on voittanut kauden kaksi aiempaa keskinäistä liigakamppailua maalein 2-1, joten on todellakin aika maksella kalavelkoja.
KuPS – FC Inter sunnuntaina Väre Areenalla klo 16.00.