1.10.2022

Inter matkaa Klubin vieraaksi sunnuntaina

Matias Ojala avasi, missä mennään taktisesti. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Veikkausliigaa pelataan nyt kovalla tahdilla, kun FC Inter kohtaa jo sunnuntaina HJK:n, vaikka edellisestä pelistä on kulunut vasta muutama päivä.

Helsinkiläisillä palautumisaika on päivän verran lyhyempi. Sarjakärki kohtasi torstaina nimittäin FC Hongan, ja tuo ottelu päättyi espoolaisten 3-1 -voittoon. Inter pelasi keskiviikkona Hakaa vastaan Turussa ja sai niskaansa maalin tappion. Keskikenttäpelaaja Matias Ojala summaa vielä tuon ottelun, mikä oli ensimmäinen Ramiro Muñozin alaisuudessa.
 

– Paljon parannettavaa jäi meillä. Jos jotain positiivista täytyy ottaa mukaan, niin toisella jaksolla meidän peli ei romahtanut, niin kuin kovin usein viime otteluissa. Valmentajan vaihtumisen myötä ollaan muutettu muutamia asioita esimerkiksi puolustamisessa, jonka seuraksena kaikkien roolit ja tehtävät ei ehkä vielä ollut aivan selvillä eri pelitilanteissa. Tämän seurauksena Haka pääsi esimerkiksi liian usein kääntymään keskialueella ilman painetta ja pelaamaan pystypalloja laadukkaalle hyökkäuskolmikolle, joissa he ovat vaarallisia.

 

Interillä on mahdollisuus tehdä kiusaa HJK:n mestaruushaaveille. Tämä ei ole kuitenkaan ottelun kannustin numero yksi.

 

– HJK vastustajana sytyttää aina, mutta se että he pelaavat mestaruudesta ei rehellisesti motivoi mitenkään enemmän. Ainahan heidän kuuluu pelata mestaruudesta. Meidän täytyy nyt keskittyä ottamaan pisteitä jokaisesta ottelusta, jotta kampeamme itsemme pois 6. sijalta. Mestaruustaistelun sekoittaminen on aivan toissijainen asia, Ojala toteaa.

 

Hänen mukaansa harjoituksissa on ollut sellainen tekemisen meininki, että hyvät tulokset luulisi odottavan jo kulman takana.

 

– Hyvä pöhinä on ollut. Tuntuu, että valmentajan vaihdos on antanut jonkinlaista boostia pelaajille ja kaikki ovat virtaa täynnä treeneissä. Ollaan tehty aika merkittäviäkin muutoksia hyökkäys-ja puolustuspelaamiseen liittyen, joten paljon infoa on tullut pelaajille lyhyen ajan sisään. Pelejä tulee nyt kuitenkin sen verran tiheään tahtiin, ettei taktisten asioiden käymiseen jää kovinkaan paljon aikaa enää treenikentällä. Meillä oli tuo maajoukkuetauko aikaa käydä pelillisiä muutoksia läpi ja mielestäni käytimme sen ajan hyvin.

 

Yleisesti ottaen Helsinkiä voi pitää pahana paikkana vierailla HJK:n ollessa kentällä. Huhtikuun liigaottelussa Inter haki kuitenkin selvän voiton maalilukemin 1-4. Turussa jälkimmäinen runkosarjan ottelu päättyi Klubille 0-1. Cupissa Inter voitti helsinkiläiset rankkareilla, joten takana on erilaisia otteluita.

 

– Ollaan pelattu tänä vuonna hyviä pelejä HJK:ta vastaan. Vaikka kotimaan kentillä HJK on kovassa vireessä, niin Honkakin näytti, että he eivät ole voittamattomia ja jospa heillä vielä europelit toisivat pientä extrarasitusta. Heillä on riveissään piinkovana maalintekijänä viime aikoina kunnostautunut Arttu Hoskonen. Meidän pitää välttää turhia erikoistilanteita, jotta hän ei pääsee maalaamaan, Ojala varoittaa.

 
HJK – FC Inter sunnuntaina klo 18.30 Bolt Arenalla.
 
Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.