30.8.2022

Inter kohtaa Suomen Cupin välierässä Helsingin IFK:n

Juuso Hämäläinen (oik.) teki viikonloppuna väkevän paluun pelikentille. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Inter kohtaa keskiviikkona Suomen Cupin välierässä vieraissa Helsingin IFK:n. Edessä on kauden isoin ottelu, johon sinimustat lähtee kiukkuisena viikonlopun KuPS-tappion jäljiltä.

Joukkue himoitsee paikkaa finaalista, mikä olisi seurahistorian kuudes. Interin kokenut toppari Juuso Hämäläinen tietää, että tässä kohtaa vain voitto merkitsee.

– Millään muulla ei ole väliä. Ei pelkästään europelien takia olisi kiva edetä jatkoon, vaan myös sitä pokaalia haluaisi nostaa. Pitää pelata kuitenkin peli kerrallaan, Hämäläinen toteaa.

Interiä pitkään urallaan edustanut toppari palasi viikonloppuna tositoimiin usean kuukauden kuntoutuksen jäljiltä. Hämäläinen hyppäsi KuPS:aa vastaan suoraan avauskokoonpanoon ja kellotti täydet minuutit.

– Oli se aika raskas peli. Kymmeneen kuukauteen eka ysikymppinen. Aluksi ajattelin, että en jaksaisi, mutta ihan hyvin se sitten meni.

– Kyllä oli vähän rutiinit unohtunut, mutta kun tuomari vihelsi pilliin, niin kyllä sitä tajusi taas, että osaa tätä pelatakin, Hämäläinen summasi ottelunsa.

Keskiviikkona on edessä ottelun luonteen lisäksi täysin erilainen vastustaja. IFK:lla on alla kaikin puolin todella vaikea kausi. Seura on kärsinyt talousvaikeuksista ja peli ei ole kulkenut liigassa. Tämän vuoksi punapaidat hakevat varmasti osittaista pelastusta kaudelleen cupista.

Hämäläinen on seurannut ainakin sen verran IFK:n otteita, että tietää joukkueen vaarallisimman pelaajan olevan Roman Eremenko, jonka kautta valtaosa helsinkiläisten hyökkäyksistä käynnistyy.

– Aika paljon se peli pyörii Romanin ympärillä. Häneltä pitää ottaa peli-ilo pois, niin sitten pärjäämme.

– Meidän pitää olla häntä lähellä, emmekä saa antaa helppoja tiloja. Pelataan kovaa, mutta rehellisesti häntä vastaan, raisiolainen pohtii.

Joukkueet kohtasivat viimeksi elokuun alussa Helsingissä. Tuolloin Inter vei pelin 0-3-lukemin, kun IFK-kapteeni Sakari Mattila hermoili itsensä suihkun puolelle hyvissä ajoin ensimmäisellä jaksolla. Tämän kertaisen voittoreseptin Hämäläinen kaivaa ennakkoon suoraan pelikirjan sivulta yksi.

– Maaleja mä haluaisin nähdä ja nolla omissa, soturi päättää.

Helsingin IFK – FC Inter Bolt Arenalla keskiviikkona klo 18.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.

Cupin toisen välieräparin ottelu alkaa puoli tuntia myöhemmin, jossa kohtaavat FC Lahti ja KuPS.