10.9.2022

Inter kohtaa runkosarjan päätösottelussa Ilveksen

 

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina yhtenäiseen kierrokseen. FC Inter kohtaa omassa klo 16.00 alkavassa ottelussaan vieraissa Tampereen Ilveksen. Viidentenä olevat turkulaiset ovat jo varmistaneet paikkansa syksyn mestaruussarjassa, johon kuusi parasta joukkuetta pääsivät.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Inter tasasi pisteet Ilveksen kanssa, kun värikäs ottelu päättyi Veritas Stadionilla lukemiin 2-2. Interin päävalmentaja Miguel Grau odottaa jälleen tiukkaa koitosta.

– He ansaitsevat paljon kunnioitusta. Ilves pelasi silloin hyvin meitä vastaan ja hyvät ottelut hiljattain Maarianhaminaa ja Kuopion Palloseuraa vastaan. Edessä tulee olemaan todella vaikea ottelu, Grau ennakoi.

Inter on saanut koko viikon valmistautua sunnuntain otteluun.

– Annoimme muutaman extravapaan pelaajille. Siitä huolimatta olemme ehtineet harjoitella monta päivää laadukkaasti. Ilmapiiri on ollut hyvä ja odotamme innoissamme huomista. Haluan nähdä, että joukkueella on kentällä hyvä itseluottamus ja pelaajat osoittavat sitä nälkää ja intohimoa mahdollisimman paljon, mitä heiltä löytyy, espanjalaiskoutsi kommentoi.

Grau on melko tyytyväinen joukkueen nykyvireeseen, etenkin kun sitä peilaa vaikeaan keskikesään.

– Meillä oli todella vaikea jakso heinäkuussa. Tämän jälkeen joukkue on hyvin kerännyt itsensä ja oppinut pelaamaan eri tavalla. Kuuden joukkoon pääseminen oli tärkeä asia meille, mutta yhtä tärkeää on silti tulla niin hyväksi kuin mahdollista.

Joukkueen terveystilanne on melko hyvä. Grau kertoo, että David Haro ja Joel Rodriguez jatkavat vielä toipumisprosessejaan. Hyökkäyksessä isoa roolia ottanut Matias Tamminen huilaa ottelun puolestaan korttitilin täyttymisen vuoksi.

Vaikka Ilves on saanut Graun mainitsemissa otteluissa onnistumiset, niin kuntopuntarissa joukkue ei juhli. Neljä pistettä viimeiseen viiteen otteluun tuo kuntopuntarissa sijan kymmenen. Sarjataulukossa tamperelaisryhmä on sijalla kahdeksan. Joukkueen vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä on ollut tällä kaudella liigakonkari Petteri Pennanen. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on kerännyt kunnioitettavat kahdeksan maalia ja viisi maalisyöttöä.

Ilves – FC Inter Ratinan stadionilla sunnuntaina klo 16.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.