10.9.2021

FC Interillä lauantaina kauden odotetuin kotiottelu

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER – HJK 11.9.2021

Veritas Stadionilla nähdään lauantaina todellista Veikkausliiga-huumaa, kun sarjakärki HJK saapuu FC Interin vieraaksi. Helsinkiläisryhmä on ollut tällä kaudella kovassa iskussa, kun se on hävinnyt vain yhden 18 liigaottelustaan.

HJK on kuronut 13 pisteen kaulan verrattuna Interiin, joka majailee sarjataulukossa sijalla kolme. Turkulaisten kapteeni Timo Furuholm himoitsee voittoa tulevasta huippukamppailusta.

– Kyllä minä näen tässä sellaisen viimeisen mahdollisuuden haaveilla HJK:n saavuttamisesta, tai edes paineen laittamisesta siihen suuntaan. Meidän kannalta pelin juoni on selkeä; tulos tai tavallaan ulos mestaruustaistosta. Mielestäni siinä on hyvät panokset. Siitä tietää, että syksy alkaa, kun peleillä on enemmän merkitystä, Furuholm pohtii.

Inter pääsee otteluun hyvässä vireessä, sillä ennen maajoukkuetaukoa se otti kaksi vakuuttavaa voittoa, kun Ilves ja KTP jäivät sinimustien jalkoihin. Furuholm osui kummassakin ottelussa maalipuiden väliin.

– Piti alkaa voittamaan, koska hävisimme sitä ennen pelejä vähän suotta. Totta kai Petterin (Forsell) tulo on aika paljonkin piristänyt meidän hyökkäyspelaamista. Kahdesta edellisestä pelistä, ja niitä edeltävistäkin kahdesta pelistä oli budjetoitu pisteitä. Siinä mielessä jäimme neljästä pelistä vähän pakkasen puolelle.

Konkarihyökkääjällä oli pitkä kuiva putki ennen mainittuja onnistumisia. Hän ei kiistä, etteikö maalittomuus olisi vaivannut edes vähäsen mieltä.

– Totta kai ja en itse koe, että olisin onnistunut toivotulla tavalla tällä kaudella. Kriittisyys itseään kohtaan on sellainen polttoaine, että jaksaa tässäkin iässä tehdä asioita paremmin ja jotain tavoitella.

– Olen itseni kanssa keskustellut ja pohtinut niitä syitä, miksi on ollut vaikea kausi. Eikä se ole aina pelkästään kiinni niistä maaleista, vaan yleisesti otteet ovat olleet turhan heikkoja paikoittain, tällä kaudella viisi liigamaalia ampunut ”Furkka” toteaa.

Jalkapallo on siitä hieno peli, että ottelut alkavat aina tilanteesta 0-0. Vanhoilla tilastoilla ei ole merkitystä, minkä vuoksi Furuholm ei suostu ottamaan altavastaajan asemaa Interille.

– En osaa kotikentällä suhtautua altavastaaja-asemaan. Totta kai, jos jotain lukuja katselee, niin HJK on ennakkosuosikki. Yritän olla rehti isäntä kotona, eli kuka tahansa tänne tuleekin, niin yritämme tehdä heistä altavastaajia.

HJK:lla on kasassa hurja rosteri, joka vain vahvistui siirtoikkunan aikana. Nimekkäin pelaajahankinta lienee maajoukkuekapteeni Tim Sparv.

– Pelaajarintamalla HJK on lähettänyt sellaisen viestin muille, että heillä on millä mällätä. He ovat rakentaneet todella vahvan joukkueen. Sillä on valtava merkitys tässä sarjassa, että löytyy laaja rinki ja paljon laadukkaita pelaajia. Se oli jo kauden alusta selkeää meille, ettemme operoi samanlaisella pelaajamäärällä. Olemme joutuneet tekemään paljon kompromisseja ja yrittäneet korvata sitä muulla tavalla, seuraikoni kertoo.

FC Inter – HJK la 11.9. klo 17.00 Veritas Stadionilla.

Katso Timo Furuholmin koko haastattelu InterTV:stä:

LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta