17.9.2021

FC Interillä edessään iso ottelu Seinäjoella

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: SJK – FC INTER 18.9.2021

Seinäjoella pelataan lauantaina suurten panosten ottelu, kun SJK isännöi FC Interiä. Ottelusta mielenkiintoisen tekee ainakin se, että joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. Kumpikin joukkue on pelannut 19 sarjaottelua. Viikonlopun kotijoukkueella on kasassa 33 pistettä ja Interillä yksi vähemmän. Runkosarjaa on jäljellä enää vain kolmen kierroksen verran, joten tässä vaiheessa ei ole hirveästi varaa enää pistemenetyksiin.

Interin päävalmentaja José Riveiro tiedostaa ottelun panokset.

– Tässä vaiheessa kautta jokainen peli on elintärkeä. Vieraspelit SJK:n kaltaisia joukkueita vastaan vaatii extra paljon huomion kiinnittämistä ja keskittymistä pieniinkin asioihin, valmentajavelho pyörittelee.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa pyöreästi kolme kuukautta sitten. Tuolloin Inter oli kotinurmellaan vahvempi maalein 2-0. Voittoa pidettiin niin sanotusti ansaittuna silloin. Riveiron mukaan SJK:n pelaaminen on hieman muuttunut kesästä.

– Silloin he etsivät paljon Ledesmaa (Emmanuel) tietyillä alueilla kenttää. Hänen lähtönsä jälkeen peli on suoraviivaistunut entisestään. He yrittävät saada palloa nopeasti heidän vahvalle yläkolmikolle riskittömällä pelinrakentelulla.

– Jos heitä vastaan haluaa tehdä maalin, se vaatii useimmiten hyökkäyksen rakentelua alhaalta asti. Meidän pitää olla solideja ja odottaa meidän hetkiämme pelissä. Ne tulevat varmasti siinä missä hankalatkin hetket, Riveiro ennakoi.

Klassinen ”kuuden pisteen ottelu” -asetelma ei horjuta espanjalaiskoutsin mielialaa ennakkoon.

– Voittaja saa kolme pistettä ja liiga jatkuu sen jälkeen. Tilanne on sarjataulukossa erittäin tiukka ja kaikki tulevat menettämään vielä pisteitä.

Sinimustat tulevat saamaan ottelussa hyvää tulitukea faneiltaan, kun ainakin kannattajaryhmä Armada pamahtaa bussikyyditse paikalle.

– Tuntuu hyvältä saada tukea meidän faneilta. He ovat aina meidän takanamme ja heidän läsnäolonsa antaa varmasti extra boostia, Riveiro toteaa.

Inter joutuu tulemaan kentällä toimeen ilman kapteeni Timo Furuholmia, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Lauantain ottelu alkaa OmaSP Stadionilla klo 17.00. Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Ruutu ottelun suorana.

Katso ottelu Ruudusta