13.5.2021

FC Inter yrittää avata vieraspelien pistesaldonsa Espoossa

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluennakko: FC Honka – FC Inter 14.5.2021

Veikkausliiga jatkuu räväkällä tahdilla, kun perjantaina sarjassa pelataan jälleen kolme ottelua. FC Inter kohtaa tuolloin omassa pelissään vieraissa FC Hongan.

Kumpikin joukkue tulee otteluun voitto takataskussaan. Inter voitti viime viikonlopun kierroksella FC Hakan täpärästi lisäajan voittomaalilla. Honka puolestaan avasi voittotilinsä KTP:n kustannuksella Kotkassa lukemin 1-3. Ennen tuota voittoa Honka oli hävinnyt sarjan kahdella ensimmäisellä kierroksella HJK:lle ja IFK Mariehamnille.

Pysyäkseen kärkijoukkueiden alkutahdissa Hongan tulisi välttää tappio Interiä vastaan. Vierasjoukkueen asetelmat ovat pisteiden valossa hieman paineettomammat, sillä kolme ottelua ovat tuoneet kuusi sarjapistettä. Inter on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta tähän mennessä ainoassa vierasottelussaan turkulaiset kärsivät tappion FC Lahdelle. Päävalmentaja José Riveiro haluaa, että Inter saa avattua perjantaina Espoossa pistetilinsä myös vieraspelien osalta.

– On sanomattakin selvää, että kaikille joukkueille olisi tärkeää, että pisteitä pystyisi napsimaan heti ensikierroksilla. Perjantaina näemme asetelman, missä toinen joukkueista yrittää avata voittotilinsä kotipelien suhteen ja toinen puolestaan vieraspelien suhteen, Riveiro pyöritteli.

Espanjalaiskoutsin mukaan Espoo kuuluu kategoriaan ”hankalat vieraspelit”.

– Se on todella vaikea paikka. Kahden viime kauden aikana olemme saaneet sieltä liigapeleistä mukaamme vain yhden sarjapisteen kahdesta ottelusta. Olemme nyt erittäin motivoituneita parantamaan tuota tilastoa.

Riveiro antoi myös oman napakan arvionsa tämän kauden Hongasta.

– Heidän rosterinsa on uudistunut melko paljon. Nyt heillä on monta nuorempaa pelaajaa, jotka ovat valmiina hyppäämään isoon rooliin. Peli-identiteetti on silti pysynyt melko samanlaisena, Interin päävalmentaja arvioi.

Hänellä on selvät teesit perjantai-illan kamppailuun.

– Haluan nähdä samaa kunnianhimoa ja tekemisen meininkiä kuin meillä on kotipeleissämme ollut. Niissä olemme olleet aloitteellisia ensimmäisestä vihellyksestä alkaen. Se on meidän tavoitteemme myös perjantaina, Riveiro päättää.

Katso ottelu Ruudusta