7.8.2021

FC Inter Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC HAKA – FC INTER 8.8.2021

FC Inter matkaa viikonlopun liigakierroksella FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. Isäntäjoukkue halunnee kääntää kurssinsa turkulaisten kustannuksella, sillä Hakalla on alla peräti kahdeksan ottelua ilman voittoa.

Interillä on alla maanantainen Honka-tasapeli, mikä jätti joukkueen nälkäiseksi, kun kahden maalin johtoasema suli pois mallikkaan 40-minuuttisen jälkeen. Inter-hyökkääjä Benjamin Källman uskoo, että sinimustat kirmaavat Tehtaan kentälle hyvällä jalalla.

– Uskon, että vire on hyvä. Toivottavasti saadaan hyvä jengi kasaan, ja mennään voittamaan se peli.

– Honka-pelin ensimmäinen puoliaika oli meiltä suoraan sanoen loistavaa pelaamista. Se oli juuri sitä, mitä haluamme. He saivat kuitenkin yhden maalin tehtyä, mikä ei ollut katastrofi. En tiedä, mitä toisella puoliajalla tapahtui. Se ei mennyt enää niin kuin ensimmäinen puoliaika. Jos saamme pelattua samalla tavalla täyden ysikymppisen kuin ensimmäisen jakso oli, voimme voittaa kenet vain, Källman luottaa.

Inter ja Haka kohtasivat alkukaudesta jo kertaalleen liigassa. Tuolloin José Riveiron ryhmä oli täpärästi parempi maalein 2-1. Voittomaali tuli vasta ottelun lisäajalla Jesper Engströmin lapikkaasta.

– Ei se missään nimessä helppo peli ollut. Voittomaalikin jäi ihan viime tippaan. Haka on vaikea vastustaja ja varsinkin siellä Tehtaan kentällä. Pelimme pitää sujua. Tiedämme, että osaamme pelata, mutta se pitää myös näyttää, itsekin Hakaa vastaan viimeksi osunut Källman painottaa.

Hakan ykkösmaalivahdin tonttia on hoitanut tällä kaudella kokenut Mika Hilander. Selvää lienee se, että ihan jokaista maalipotkua koskilaiset eivät tule lyhyenä pelaamaan, eikä edes joka toista. Pitkä pallo on heidän pelitavassaan tuttu näky, jonka jälkeen irtopalloista taistellaan intensiivisesti. Källmanin mukaan Hakan pelityyli ei ole silti yhtä mustavalkoinen, kuin peliasunsa.

– Uskon, että he prässäävät kotikentällään. Se jää nähtäväksi. Sieltä voi tulla mitä vaan. Meidän pitää olla varautunut kaikkeen mahdolliseen. He ovat aika suoraviivainen jengi, voimanpesä arvioi.

Källman on ollut huippukunnossa nähdyn kauden. Hän johtaa Veikkausliigan maalipörssiä kuudella osumallaan. Tammisaaren tykin erinomaisuus ei rajoitu pelkkiin tehoihin, vaan hänen kauttaan syntyy maalipaikkoja myös toisille. Täyteen juoksuvauhtiin päässyttä ”Beniä” harvoin pysäytetään laillisin keinoin.

– Olen minä iloinen siitä varsinkin, että maaleja on tullut ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta muullakin tavoin. Totta kai aina on parannettavaa sekä joukkueella että itsellänikin. Vaikka kuinka hyvin menee, haluan aina vain enemmän. Sellainen minä olen jalkapalloilijana. Jatketaan treenaamista ja toivotaan, että niitä maaleja tulee lisääkin. Tässä on vielä paljon kautta jäljellä, joten tekemistä riittää, Källman toteaa vaatimattomana.

Inter saa Hakaa vastaan kentälle tuoreita pelaajia, kun Timo Furuholm ja Juuso Hämäläinen ovat jälleen pelikieltojensa jälkeen käytettävissä. Martti Haukioja vuorostaan huilaa varmuudella ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi.

Sunnuntain ottelu alkaa Tehtaan kentällä klo 16.00. Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Ruutu ottelun suorana.

Katso ottelu Ruudusta

—————————————————————————————————————————————————————-

Hyökkääjä Benjamin Källman ennakoi sunnuntain Haka-ottelua InterTV:n haastattelussa: