26.10.2021

FC Inter suuntaa Tampereelle Ilveksen kaatoon

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: ILVES – FC INTER 27.10.2021

FC Interillä on keskiviikkona edessään liigakauden viimeinen vierasottelu, kun se matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Sinimustat jatkaa taisteluaan pronssista, kun taas kuudentena oleva Ilves voi yltää enää yhden sijan korkeammalle.

Ilves pelasi Toni Kallion alaisuudessa väkevän runkosarjan lopun ja nousi kirillään mestaruussarjaan mukaan. Mestaruussarjassa kyyti on ollut kuitenkin tulosten valossa kylmää, sillä joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Inter on puolestaan voittanut kolmesta ottelustaan yhden, kun se kaatoi Helsingin IFK:n, mutta Kuopion Palloseuraa ja HJK:ta vastaan turkulaiset kärsivät maalin tappiot.

Kumpikin keskiviikkoillan ottelun joukkueista halunnee palata voittojen tielle. Kun katsoo taaksepäin runkosarjan kahta kohtaamista, niin lähtökohdat ovat tasaiset. Ilves voitti kesällä kotiottelunsa maalein 2-1, ja Inter puolestaan elokuussa Turussa 2-0. Jälkimmäinen ottelu muistetaan Petteri Forsellin Inter-debyyttinä, jossa hän syötti ottelun molemmat maalit. Viimeistelijöinä noissa osumissa olivat, yllätys yllätys, Benjamin Källman ja Timo Furuholm.

Källman on liigan maalipörssissä edelleen piikkipaikalla 13 maalillaan. Hänen lähin uhkaajansa on SJK:n Tuco, joka lymyilee kolmen maalin päässä. Furuholm on puolestaan iskenyt kauden aikana maaleja seitsemän ja antanut siinä ohessa neljä maalisyöttöä. Legendahyökkääjä ilmoitti tiistaina, että tähän viikkoon päättyvä kausi jää hänen viimeisekseen jalkapalloilijana.

Hänen kilpailuviettinsä on edelleen sen verran voimissaan, että paikka kolmen parhaan joukkueen joukossa kiinnostaa ehdottomasti.

– Kun on mahdollisuus nousta vielä yksi pykälä, niin tehdään kaikki sen eteen, ”Furu” painottaa.

– Se on jo kova saavutus, että neljännen kerran putkeen olemme saavuttaneet paikan europeleissä. Haluamme sen pronssimitalin kaulaan, vaikka jonkin sortin hat-trick tämäkin jo on Riveiron aikana. Jatkumo on seuralle tärkeä asia, konkarikärki jatkaa.

Inter saa Ilvestä vastaan mukaan muutamia tuoreita jalkoja, kun Lassi Järvenpää, Taiki Kagayama ja Alejandro Sanz vapautuvat pelikielloistaan.

FC Interin ja Ilveksen välinen ottelu Ratinan stadionilla alkaa keskiviikkona klo 18.30.

Katso ottelu Ruudusta