20.8.2021

FC Inter saa vastaansa muutoksia kokeneen Ilveksen

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER–ILVES 21.8.2021

FC Inter isännöi lauantaina Veritas Stadionilla Ilvestä, joka on uuden ajanjakson edessä. Tamperelaisryhmä on kokenut menneen viikon aikana valmentajavaihdoksen, kun monivuotinen päävalmentaja Jarkko Wiss ei jatka enää joukkueen peräsimessä. Vetovastuun on ottanut Toni Kallio, joka on ollut pitkään kakkosvalmentajan roolissa. Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden vire ei ole ollut paras mahdollinen viime peleissä.

Inter-puolustaja Martti Haukioja uskoo, että sinimustien peli-ilme on silti kohdillaan.

– Itseluottamus ei ole missään kohtaa hävinnyt. Jossain kohtaa sitä on epäillyt, mutta se ei ole ikinä hävinnyt.

– Nyt se peli-identiteetti on alkanut löytymään. Vielä siinä on pieniä hiottavia asioita, joita en tässä paljasta Ilvekselle, mutta tietyt kuviot ovat tulleet Oulu-pelin jälkeen vielä selvemmin esille, loukkaantumiset selättänyt Haukioja pyörittelee.

Valmentajavaihdos tuo usein näytönhalua ja tuoretta näkökulmaa joukkueen pelaamiseen. Haukioja ei osaa tarkemmin arvioida, mitä kyseinen aspekti tuo tässä tapauksessa tamperelaisten lauantain tekemiseen.

– Hän on tavallaan vain ”tuore koutsi”. Köpi (Kallio) on ollut jopa Jallua (Wiss) pidempään organisaatiossa. Kyllä valmentajanvaihdos usein antaa sellaisen piristysruiskeen joukkueelle. En tiedä, mitä se tässä tapauksessa tekee, mutta toivottavasti ei anna sitä piristysruisketta. Ei sitä koskaan tiedä, ”Mara” spekuloi.

Hänelle Kallion valmennusmetodit ovat todella tutut, sillä Ilves on Hämeenlinnan Jalkapalloseuran lisäksi toinen Haukiojan kasvattiseuroista.

– Hänen tyylinsä on erittäin tuttu. Ennen kuin nousin Ilveksessä edustukseen, hän toimi talenttivalmentajana minulle. Veikkaan, että emme näe hirveän isoa muutosta Jallun aikakauden pelityyliin. Jotain pieniä juttuja voi olla, mutta suurin piirtein samaa veikkaisin.

Inter hävisi Ilvekselle kesäkuussa Ratinassa maalein 2-1. Tuolloin ottelun käännekohta nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla. Turkulaisilla oli mahdollisuus siirtyä 0-2-vierasjohtoon, mutta läpiajo hukattiin. Ilves iski seuraavasta hyökkäyksestä pelin tasoihin ja käänsi lopulta pelin. Tuon tappion jälkeen Inter on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun. Nyt kurssia lähdetään kääntämään, jotta asetelmat mitalitaistossa eivät hankaloidu liikaa.

Loukkaantumisten ja pelikieltojen suhteen Interin tilanne on helpottumaan päin, joten jalkeille saadaan iskukykyinen ryhmä. Myös Petteri Forsellin kansainväliset siirtopaperit on saatu kuntoon, joten debyyttiä voidaan odottaa kotiyleisön edessä.

Ilveksen ryhmä on kokenut muutoksia hiljattain myös pelaajiston puolella, kun Eetu Mömmö kaupattiin Italiaan U.S. Leccen paitaan ja Felipe Aspegren siirtyi Kuopion Palloseuraan. Tupsukorvien tuoreita hankintoja ovat Veikkausliiga-seuraajille tuttu puolustaja Tabi Manga sekä uusi tuttavuus Sylvanus Nimely. Ilves tiedotti liberialaisen hyökkääjän sopimuksesta perjantaina, ja tiedotteen mukaan hän on käytettävissä jo lauantain ottelussa. 22-vuotias Nimely on tehnyt viime vuosina uraa Kroatian ja Venäjän sarjoissa.

FC Inter – Ilves lauantaina 21.8. klo 15.00 Veritas Stadionilla.

Ottelua ennen FC Interin Hall of Fame -kunniagalleria saa uuden jäsenen.

Katso Martti Haukiojan koko haastattelu InterTV:n Youtubesta.

LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta