7.7.2021

FC Inter kohtaa Unkarin liigakakkosen Puskás Akadémian

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluennakko:

UEFA Konferenssiliiga, 1. karsintakierros

FC Inter – Puskás Akadémia 8.7.2021

Euroopan Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierros käynnistyy torstaina, ja FC Inter saa vieraita Unkarista, kun se kohtaa Veritas Stadionin nurmella Puskás Akadémian. Haaste on kova, sillä Puskás Akadémia operoi Interiä huomattavasti isommilla budjeteilla. Joukkue tuli Unkarin pääsarjassa hopealle vastikään toukokuussa.

Otteluita ei onneksi ratkota kuitenkaan paperilla. Vierailijoiden uunituore hankinta löytyy joukkueen kärjestä, kun meritoitunut Libor Kozak liittyi seuran vahvuuteen kuun alussa. 193-senttinen tshekkipelaaja on päässyt maalien makuun muun muassa Valioliigassa Aston Villan riveissä sekä Serie A:ssa Lazion leivissä. Hän on voittanut kertaalleen jopa Eurooppaliigan maalikuninkuuden kaudella 2012-2013.

Interin päävalmentaja José Riveiro ei ala erittelemään vastustajan ryhmästä yksilöitä, mutta hän tietää tarkalleen, minkälainen joukkue on vastassa.

– He ovat joukkue täynnä talenttia ja hyviä yksilöitä löytyy etenkin hyökkäyspäästä. Heillä on erittäin vaaralliset laitapelaajat ja boksista löytyy kokemusta.

– Vaikka heillä on meneillään vasta pre-season, niin heillä on korkeatasoinen rytmi pelaamisessa. Meidän täytyy olla todella hyvä versio itsestämme, mikäli haluamme lyödä heidät, Riveiro summaa.

Nyt kun maailma on vähitellen normalisoitumassa koronan tyrmäyksestä, niin europelit pelataan jälleen kaksiosaisina. Mitään ei vielä ole voitettu tai hävitty ensimmäisen pelin jälkeen. Tunnelma tällaisten otteluiden ympärillä on ainutlaatuista, sillä nyt ei taistella sarjapisteistä.

– Nämä pelit ovat erityisiä kaikille; pelaajille, seuralle ja faneille.

– Pelaajat ovat olleet harjoituksissa todella motivoituneita, mutta tämä ryhmä harjoittelee aina hyvin, joten tekemisessä ei ole juurikaan ollut eroa normaaliin. Tärkeintä on, että me pysymme omina itsenämme. Meidän pitää kohdata haaste hyvällä itsetunnolla ja nauttia jokaisesta minuutista kentällä, Riveiro kiteyttää.

Kummallakin joukkueista riittää varmasti nälkää tulevaa koitosta kohtaan, sillä viime kaudella molempien tie tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle Eurooppaliigan karsinnoissa. Puskás Akadémia hävisi Hammarbylle maalein 3-0, ja Inter puolestaan kaatui Budapestissa Honvéd FC:lle jatkoajalla lukemin 2-1.

FC Interin ja Puskás Akadémian välinen ottelu pelataan Veritas Stadionilla to 8.7. klo 18.30 alkaen.


LIPUNMYYNTI

Liput torstain otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua. UEFAn sääntöjen mukaisesti jokaisen lipunostajan tiedot tulee kerätä myös stadionin lipunmyyntipisteessä, joten liput kannattaa hankkia etukäteen Tiketistä jonojen välttämiseksi.

Osta liput

VEIKKAUSTV

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä VeikkausTV:n välityksellä.

INTER TV:N ENNAKKO

Edustusjoukkueen kapteeni Timo Furuholm ennakoi huomista ottelua InterTV:n haastattelussa: