15.10.2021

FC Inter kohtaa Kuopion Palloseuran lauantain huippukamppailussa

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER – KUPS 16.10.2021

FC Inter saa vieraita suoraan Veikkausliigan kärjestä, kun Kuopion Palloseura saapuu lauantaina Turkuun. Ottelussa kohtaavat kaksi kovavireistä joukkuetta, sillä KuPS ei ole hävinnyt liigassa toukokuun lopun jälkeen, ja Inter seilaa kolmen ottelun voitto- ja nollapeliputkessa. 

Alla on kauden viimeinen maajoukkuetauko, ja on loppukirien aika. Kolmantena oleva Inter on kymmenen pisteen päässä kuopiolaisista. Jäljellä on neljä ottelua, joten tuo ero on kirittävissä sillä kiinni, että Inter voittaa kaikki jäljellä olevat ottelunsa, ja KuPS saa enää korkeintaan yhden sarjapisteen. Mestaruus on vielä täten mahdollinen, mikäli kakkosena oleva HJK:kin häviää sopivan monta peliä, mutta todennäköisyydet eivät kieltämättä ole sinimustien puolella.

Ennen maajoukkuetaukoa Inter voitti Turussa Helsingin IFK:n maalein 2-0. Inter vietti tauon muutaman vapaapäivän ja laadukkaiden treenien merkeissä.

– Tässä kohtaa kautta energiatasojen pitää olla mahdollisimman korkealla, jotta peleissä on virtaa painaa täysillä, joukkueen ykkösmaalivahti Henri Moisander kommentoi.

– KuPS on varmasti liigan kovakuntoisin joukkue. Käsittääkseni he eivät ole hävinneet miesmuistiin ottelua liigassa. Varmaan kovin mahdollinen vastustaja, mutta me olemme siitä innoissamme, että pääsemme testaamaan omaa hyvää virettämme heitä vastaan, kassari jatkaa.

Vaikka vastassa on sarjan kärkijoukkue, niin Moisanderin puheista heijastuu itseluottamus.

– Heitä vastaan ollaan saatu täällä ihan hyviä tuloksia. Siinä mielessä olen iloinen, että saimme pelin heitä vastaan kotiimme. Olemme täällä aina vahvoilla, kunhan pelaamme omalla tasollamme.

Itseluottamusta henkilökohtaisella tasolla on varmasti avittanut myös kolme peräkkäistä nollapeliä.

– Pitkän uran aikana olen oppinut, että nollapelit ovat koko joukkueen hyvän puolustuspelaamisen ansiota. Totta kai itsekin haluan auttaa, mutta olemme mielestäni puolustaneet viimeiset kolme peliä todella hyvin. Sen pitää jatkua. Muuten KuPS:n tasoista jengiä vastaan ei tule nollapeliä. Kauden alussa pidimme nollat heitä vastaan, joten kaikki on mahdollista.

Runkosarjan keskinäiset ottelut päättyivät kumpikin kotivoittoihin. Inter voitti huhtikuussa Turussa Juho Hyvärisen maalilla ja KuPS voitti Kuopiossa Axel Vidjeskogin osumalla kesäkuussa.

Kumpikin joukkue on vahvistunut noista peleistä yhdellä tehopelaajalla. Interin hyökkäyksen uusi kapellimestari on Petteri Forsell, ja KuPS löysi hyökkäykseensä tulivoimaa puolestaan sentteri Tim Väyrysen muodossa. Väyrynen on tehoillut yhdeksään otteluun seitsemän maalia ja yhden maalisyötön. Moisanderin ei tarvinne muistuttaa sinimustien puolustuslinjaa kyseisen kolossin kyvyistä.

– En usko, että tällä hetkellä tarvitsee paljoa edes sanoa. Hänen vireensä on ihan uskomaton. Totta kai tunnemme hänet aiemmin HJK:sta ja muista joukkueista, joten tiedämme hänen laadun, minkä hän on taas tällä kaudella osoittanut. Koko joukkueen kanssa pitää olla tarkkana, mutta ehdottomasti pidämme häntä silmällä, Moisander sanoo.

Väyrysen lisäksi Interin kannattanee olla tarkkana myös Urho Nissilän kanssa, joka on tehnyt syksyn aikana läpimurron Huuhkajien pelaavaan kokoonpanoon. Nissilä on summannut liigassa ”tehot” 7+6. Tällä hän on sarjan toiseksi tehokkain pelaaja Benjamin Källmanin jälkeen. Interin maalitykin vastaavat lukemat ovat 11+2.

FC Inter – KuPS la 16.10. klo 17.00 Veritas Stadionilla.

Katso Moisanderin koko haastattelu InterTV:stä:


LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta