30.10.2021

FC Inter ja SJK ratkaisevat pronssin kohtalon – edessä monet jäähyväiset

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER – SJK 31.10.2021

FC Inter ja SJK taistelevat Veikkausliigan päätöskierroksella pronssisijasta Veritas Stadionilla. Sinimustat ovat paremman maalieron turvin kolmannella sijalla ennen seinäjokisia, joten turkulaisille riittää pronssimitaleihin tasapeli tai voitto.

Pronssitaiston lisäksi juhlavuutta otteluun tuo monet jäähyväiset. Kokeneet Timo Furuhom ja Henrik Moisander jättävät hyvästit liigaviheriöille. Myös päävalmentaja José Riveiro nähdään tällä erää viimeistä kertaa Interin peräsimessä.

Kapteeni Furuholm on yksi kaikkien aikojen seuralegendoista. Hän on tyytyväinen, että pronssin kohtalo ratkaistaan kotinurmella. Alla on hyvä 0-2-voitto Ilveksestä.

– Se oli (Tampereella) ainoa tavoite, että ratkaisu siirretään tänne. Tässä vaiheessa kautta pelit ovat tiukkoja maalin, kahden pelejä. Siinä mielessä erittäin ammattimainen suoritus, kun meillä oli erittäin lyhyt valmistautuminen HJK-ottelun jälkeen. Kasasimme joukot hyvin ja teimme sen, mitä piti, Furuholm kommentoi.

85 liigamaalia sinimustille mättänyt Furuholm on tyytyväinen uransa viimeisen pelin lokaatioon myös henkilökohtaisella tasolla.

– Tiedän tapauksia, joissa ura on loppunut vieraskentällä merkityksettömässä ottelussa. Se on ikävämpi vaihtoehto kuin lopettaa kotona rakkaalla stadionilla, jossa saan pelata ammattilaisuran viimeisen pelin, ja siinä on vielä panosta. Hienoa, että kaikki matkassa mukana olleet ihmiset pääsevät seuraamaan vielä viimeistä tanssia, konkari myhäilee.

Furuholm on ollut kauden aikana korttihai, sillä keltaiset kortit täyttivät korttitilin kahdesti tällä kaudella. Syksyn peleissä kävi mielessä, että ei kai vain vastaavaa tapahdu myös jäähyväispelin kohdalle.

– Sain yläloppusarjan ensimmäisessä pelissä kortin ja luulin, että olen jo yhden kortin päässä pelikiellosta. Siinä kohtaa kävi vähän sellainen ajatus mielessä, että onnistunko tämän jotenkin vielä hölmöilemään. Toisaalta, jos olisin syystä tai toisesta saanut Ilvestä vastaan vaikka punaisen, niin olisi se ollut aika timofuruholm-mainen lopetus tälle uralle, kippari naureskelee.

Hän on ollut todella tyytyväinen joukkueen taisteluun tämän kauden liigassa, vaikka siihen kirkkaimpaan tavoitteeseen ei tällä kertaa ylletty.

– Projekti alkoi tammikuussa ja pandemia hankaloitti sitä ensimmäistä puolta vuotta aika paljon. Jouduimme soveltamaan ja siinä sivussa on tehty älyttömän hyvää duunia. Ennakko-odotuksiin nähden oli turhan kovat odotukset. Toki parempi niin. Emme ihan pysyneet HJK:n ja KuPS:n tahdissa. Jälleen kerran me olemme tehneet uskomattoman duunin. Meillä on ollut vaikeuksia, mutta joka kerta olemme nousseet niistä. Nyt meillä on pronssimitali tasapelin tai voiton päässä.

Furuholm luottaa, että sunnuntaina nurmelle kirmaa tutun taisteleva Inter, vielä kerran.

– Odotan jälleen kerran, että hoidamme homman ammattimaisesti ja näytämme sitä työmoraaliamme. Minulla on jättimäinen arvostus jätkiä kohtaan, miten he ovat toimineet vallitsevissa olosuhteissa tämän kauden, kapteeni kiittelee.

FC Inter – SJK su 31.10. klo 17.00 Veritas Stadionilla.

Katso koko Timo Furuholmin uran viimeinen ennakkohaastattelu InterTV:stä!


LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta