14.7.2021

FC Inter ja Puskás Akadémia mittelevät jatkopaikasta Unkarissa

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluennakko

Konferenssiliiga: Puskás Akadémia – FC Inter 15.7.2021

FC Inter kohtaa torstaina Euroopan Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa jälleen Puskás Akadémian. Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu päättyi viime viikolla Turussa 1-1 -tasatulokseen.

Ottelu oli tuolloin tapahtumarikas ja maaleja olisi voinut tulla enemmänkin, suuntaan jos toiseen. Interin leirissä tasatulos otettiin positiivisin mielin vastaan. Tuloksen myötä kaikki on auki, kun pallo potkaistaan peliin Pancho Stadionilla.

– Ei paljon parempi lähtökohta voisi olla tunteellisesti kuin tasuri. Lähdemme antamaan kaikkemme ja haemme sen voiton Unkarista, Interin laitapelaaja Juho Hyvärinen kommentoi innokkaasti.

Viime ottelussa vasempana pakkina luutinut Hyvärinen uskoo, että Inter tulee saamaan painetta palloa pitäessään.

– Varmasti tulevat kovaa, eivätkä anna kotikentällään yhtään siimaa. He varmasti prässäävät lujaa ja fanit tekevät hyvän tunnelman.

Vastikään päättyneiden EM-kisojen perusteella Unkarissa todella osataan luoda hyvä ottelutunnelma äänekkäiden fanien avustuksella. Europelit ovat tämänkin myötä herkullisia tapahtumia suomalaisjoukkueille.

– Voin rehellisesti sanoa, että näissä on isompi lataus. Nämä ovat harvinaista herkkua, joita ei välttämättä joka vuosi pääse pelaamaan, ensimmäistä kauttaan Interissä pelaava Hyvärinen myöntää.

Turkulaiset lähtevät Unkarista tietenkin voittoa hakemaan, jolla jatkopaikka toiselle karsintakierrokselle varmistuisi. Vierasmaalisääntö ei enää ole käytössä, joten tasapelillä ottelu venyisi jatko-otteluun, ja mikäli tilanne olisi tämänkin jälkeen tasan, edessä olisi rangaistuspotkukilpailu. Hyvärinen paljastaa, että pelaajat ovat ottaneet myös tämän huomioon.

– Pari kertaa treenien jälkeen ollaan vedelty veskoille, mutta emme ole liikaa keskittyneet niihin, sanojensa mukaan onnistuneita pilkkuja paukutellut Hyvärinen toteaa.

Puskás Akadémian ja FC Interin välinen toinen osaottelu pelataan torstaina klo 21.00 alkaen (Suomen aikaa).


Laitapelaaja Juho Hyvärinen ennakoi torstain ottelua InterTV:n haastattelussa: