10.2.2022

FC Inter ja IFK Mariehamn iskevät yhteen Liigacupissa

Elias Mastokangas kohtaa viime kauden lainaseuransa. (Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER–IFK MARIEHAMN 11.2.2022

Liigacupin lohkovaihe jatkuu perjantaina, kun FC Inter saa vieraita saarelta. IFK Mariehamn saapuu Turku Energia Areenalle taistelemaan pisteistä klo 15.00 alkavaan mittelöön.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat erilaiset. Isäntäjoukkue Inter tulee otteluun maalin tappio niskassaan, kun lohkovaiheen avausottelussa Helsingin IFK oli lukemin 0-1 parempi.

IFK Mariehamn puolestaan avasi lohkon maukkaalla voitolla, kun se nousi Helsingissä kahden maalin takaa 2-3 -voittoon HJK:sta. Grönvitt ei ollut voittanut Klubia koskaan aiemmin vieraskentällä. Maalin makuun saarelaisista pääsivät Joakim Latonen, De ja Riku Sjöroos. Latonen on joukkueen yksi tämän kauden hankinnoista. Hänen lisäkseen uusina kasvoina paljon muuttuneessa ryhmässä ovat muun muassa liigaseuraajille tutut Timi Lahti, Yann-Alexandre Fillion, Jean-Christophe Coubronne, Jiri Nissinen, Baba Mensah sekä seuraan palannut Robin Sid.

IFK Mariehamn on tietyllä tapaa ollut kohtelias vieraiija sinimustille. Joukkue on hakenut Turusta täyden pistepotin viimeksi toukokuussa 2016. Viime kauden neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Inter vei jokaisen nimiinsä.

Elias Mastokangas on oikea mies kommentoimaan perjantain koitosta, sillä hän vietti koko viime kauden lainalla juurikin IFK Mariehamnissa, missä vastuuta kertyi mukavasti.

– Ihan hyvältä tuntuu kohdata heidät. Myös heillä on vaihtunut paljon pelaajia joukkueessa, joten mielenkiinnolla odotan, minkälainen kamppailu tulee. IFK on hyvä tilanteenvaihdoissa, joten meidän pitää alusta asti olla hereillä, Mastokangas tietää.

Nuori väkkärä kertoo, että Interin pelillinen prosessi on ottanut nytkähdyksiä eteenpäin sitten Liigacupin avausottelun.

– Ollaan päästy pelinavaamiseen vielä paremmin kiinni, joten siinä odotan meiltä paljon. Veikkaan, että klaaraamme tämän matsin, jos olemme tehokkaampia maalipaikoissa ja hereillä erikoistilanteissa, ”Masto” ennustaa.

Interin 2009-juniorijoukkue pitää ottelun yhteydessä auki kentän päädyssä olevaa Junior Café -kioskia. Kioskissa voi maksaa myös ottelun vapaaehtoisen 5 euron pääsymaksun, joka sisältää kupillisen kahvia.

Jos et pääse paikan päälle perjantain otteluun, voit katsoa sen myös Ruudusta.

FC Inter – IFK Mariehamn perjantaina 11.2.2022  klo 15.00 Turku Energia Areenalla.