2.5.2022

FC Inter ja HJK ottavat jälleen mittaa toisistaan

Inter on voittanut kaksi edellistä otteluaan maalierolla 8-1. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

OTTELUENNAKKO: FC INTER – HJK 3.5.2022

FC Inter ja HJK kohtaavat toisensa toistamiseen alle kahden viikon sisään, kun joukkueet taistelevat Veikkausliigan sarjapisteistä tiistaina Veritas Stadionilla. HJK hakee sinimustista varmasti revanssia, sillä huhtikuun loppupuolen ottelu päättyi Helsingissä murskalukemin 1-4.

Ottelu oli kokonaisuudessaan lopputulosta tasaisempi. Se ratkesi vasta viimeisen parikymppisen aikana, kun turkulaisten hyökkäyspään pelaajat osuivat maalipuiden väliin kolmesti seitsemän minuutin sisään. Inter-toppari Ruxi povaa tiistain koitoksesta tasaista vääntöä.

– Se oli Helsingissäkin tasainen peli 1-2-maaliin asti. Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka haluavat pitää palloa. Meiltä pitää löytyä silti myös ratkaisuja pidemmän pallon pelaamiseen, kentän kunto huomioiden. He haluavat varmasti voittaa meidät Helsingin tapahtumien jälkeen. Ottelusta tulee hieno kannattajillekin, espanjalainen povaa.

Interin kahden viime ottelun maalivire on ollut häikäisevä. Joukkue kuritti HJK:n jälkeen IFK Mariehamnia vappuna neljän maalin edestä.

– Olemme olleet tosi tehokkaita ja luoneet paljon maalipaikkoja. Sen lisäksi puolustimme viime pelissä todella hyvin, IFK Mariehamn ei saanut käytännössä yhtään vaarallista maalipaikkaa. Itseluottamus on korkealla ja aiomme hyödyntää sitä tiistain ottelussa.

Pelitahti on tiivis, kun edellisestä pelistä on vain pari päivää. Ruxi on yksi niistä pelaajista, kuka on pelannut täysiä peliminuutteja pelistä toiseen.

– On vaikea saada tuoreat jalat, sillä kenttä on todella raskaassa kunnossa ja palautuminen on haastavaa, koska sille ei ole kauheasti aikaa. Kalenteri on mitä se on. Meillä on paljon pelejä; Suomen Cupin, Konferenssiliigan ja liigan ottelut, joten meidän pitää olla mahdollisimman ammattimaisia palautumisen suhteen. Ei ole helppoa olla tuoreimmillaan tiistaina, mutta me yritämme, Ruxi lupaa.

Hän on muodostanut käytännössä koko alkukauden ajan vakiotoppariparin Rick Kettingin kanssa. Ruxi kertoo nauttineensa yhteispelistä hollantilaispelaajan kanssa.

– Rick on tosi hyvä kapteeni ja persoona. Meillä on samoja ajatuksia siitä, kuinka pitäisi puolustaa ja kuinka haluamme rakentaa peliä. Ajattelemme samoin jalkapallosta ja yritän ottaa häneltä oppia mahdollisimman paljon. Meillä on hyvä suhde ja persoonamme kohtaavat. Minulla on hyvå itseluottamus hänen vierellään pelatessani, ja olen erittäin iloinen, että saan pelata hänen kanssaan.

Ruxi on yksi Interin uusista kasvoista, jotka saapuivat rosteriin tälle kaudelle. Muutamat ensimmäiset kuukaudet Turussa ovat maistuneet entiselle AC Oulun pelaajalle.

– Olen iloinen täällä. Minulla oli taustalla kausi, jossa emme saaneet paljoa voittopelejä. Nyt se on ollut erilaista, kun pystymme taistelemaan voitosta joka ottelussa, kuten esimerkiksi HJK:ta vastaan. Meillä on todella hyvä ja laadukas joukkue. Kärsivällinen pitää kuitenkin olla, sillä moni pelaaja ja valmennusryhmä on uusi. Meidän pitää luottaa prosessiin, ja olemme hyvällä tiellä siinä. Hyviä asioita on tulossa joukkueelle ja seuralle tällä kaudella. Olen iloinen, kuinka kannattajat tukivat meitä viime ottelussa Veritas Stadionilla ja odotan samanlaista kannatusta läpi kauden. Uskon, että voimme antaa heille vielä paljon hurrattavaa, Ruxi aprikoi.

Tiistain ottelu on Veikkausliigan kärkiotteluita. HJK on sarjassa kakkosena, kun se on voittanut viidestä pelistään neljä. Inter on voittanut yhden pelin vähemmän, jolla irtoaa sarjataulukosta neljäs sija. Myös HJK pääsee tulevaan otteluun voitto takataskussaan, kun se kaatoi viime viikolla Stadin derbyssä HIFK:n maalein 0-2.

FC Inter – HJK Veritas Stadionilla tiistaina klo 18.00.

Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun myös Ruudusta.