8.4.2022

FC Inter isännöi Valkeakoskella AC Oulua

Matias Tamminen haluaa avata voittotilin AC Oulun kustannuksella. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

OTTELUENNAKKO: FC Inter – AC Oulu 9.4.2022

FC Interin taival kauden 2022 Veikkausliigassa jatkuu lauantaina Valkeakoskella, jossa joukkue isännöi AC Oulua. Turkulaiset pelaavat kotiottelunsa poikkeuksellisesti evakossa, koska Veritas Stadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa pitkittyneen talven vuoksi.

Tehtaan kentän taistossa Inter saa vastaansa oululaisryhmän, joka sai pistetilinsä auki heti sarja-avauksessa, kun joukkue päätyi tasapeliin Vaasan Palloseuran vieraana maalilukemin 2-2. Tuossa ottelussa oululaisista maalin makuun pääsivät Riku Selander ja argokärki Michael Lopez, joka saapui seuraan Valko-Venäjän Minskistä. Tätä ennen 24-vuotias pelimies sai vyölleen pelejä jonkin verran Argentiinan kahdelta ylimmältä sarjatasolta.

Lopez on vain yksi monesta Oulun hankinnoista. Vaihtuvuus joukkueessa oli suurin piirtein samaa kokoluokkaa, jota Interissä talven aikana koettiin. Oulu hankki tolppiensa väliin entisen HIFK-vahti Calum Wardin ja keskikentällä liigakokemusta tuovat puolestaan Moshtagh Yaghoubi ja Armend Kabashi.

Inter-kärki Matias Tamminen on seurannut laivastonsinisten talven peliliikkeitä mielenkiinnolla.

– Oulu on selvästi nostanut budjettiaan tähän kauteen ja mielestäni heillä on parempi jengi kuin viime vuonna. Heillä on myös muutama todella hyvä yksilö, joiden kanssa pitää olla tarkkana, Tamminen toteaa.

Nuori hyökkääjä uskoo, että lauantaina nähdään motivoitunut Inter-ryhmä. Avauskierroksella koettu 2-1-tappio Kuopion Palloseuralle on jätetty taka-alalle, joskin kyseisestä ottelusta on yritetty ottaa asioita opiksi.

– Kolme pistettä ja avausvoitto olisi totta kai tärkeää saada nyt toisessa matsissa, se toisi paljon luottoa joukkueen tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Tällä viikolla ollaan pyritty kehittämään varsinkin prässäämistä ja paljon on hiottu myös erikoistilanteita molempiin suuntiin, Tamminen paljastaa.

Kotiläksyjä on tehty, Inter aikoo ottaa Valkeakoskella ohjat omiin käsiinsä.

– Odotan kovatempoista peliä, jossa me hallitsemme palloa ja pelitapahtumia. Iskemme Oulun heikkouksiin ja otamme kauden ekan voiton, Tamminen julistaa.

Viime kaudella Oulun kausi meni ylitöiksi liigakarsinnan merkeissä. Se selätti kuitenkin pohjoisen joukkueiden väännössä yhteismaaleissa RoPS:n. Inter löytyi läpi kauden toisesta päästä sarjataulukkoa, mutta silti keskinäiset kohtaamiset menivät tasan. Kumpikin voitti oman kotiottelunsa, mutta kuten todettua; joukkueet ovat muuttuneet paljon ja käsillä on täysin uusi kausi.

Tamminen on ollut tyytyväinen muutaman viime kuukauden pöhinään Miguel Graun alaisuudessa. Hän kertoo olevansa hyvillä fiiliksin.

– Pre-season oli joukkueella onnistunut. Saimme tärkeitä pelejä Liigacupissa ja joukkue on hyvin hitsautunut yhteen. Henkilökohtaisesti olen iloinen, että pystyin vetämään pre-seasonin ilman loukkaantumisia ja sain paljon oppia omaan pelaamiseen. Nyt kaudella pitää vaan alkaa löytämään tehoja.

Tehojen metsästys alkaa lauantaina Valkeakoskella klo 15.00. Ottelu on totuttuun tapaan katsottavissa myös Ruudusta.

Poikkeuksellisen kotiottelun katsojainfo on luettavissa täältä.