29.6.2021

FC Inter isännöi revanssimielellä FC Lahtea

(Kuva: Tero Wester)

Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti 30.6.2021

FC Inter isännöi kesäkuun viimeisessä ottelussaan FC Lahtea keskiviikkona. Kotijoukkue lähtee otteluun revanssimielellä, sillä kauden yksi kolmesta tappiosta koettiin juuri lahtelaisten vieraana alkukaudesta.

Lahti oli tuolloin parempi maalein 2-1, joskin sinimustien olisi maalipaikkojen laatuun nähden pitänyt iskeä useampi kuin yksi maali. Kyseisessä ottelussa Jasin Assehnoun kuritti turkulaisia kahden maalin edestä. Interin wingback-osaston kuopus, Ryan Mahuta, kertoo oman arvionsa, kuinka Suomen maajoukkueeseen murtautunut Assehnoun pysäytetään tällä kertaa.

– Ollaan tosi aggressiivisia ja koitetaan saada hänet pelin ulkopuolelle. Pelataan kovaa ja ei anneta kaverille yhtään tilaa, Mahuta summaa.

Nuorukainen pelasi viime ottelussa Ilvestä vastaan liigauransa isoimmat minuutit, kun hän korvasi Martti Haukiojan vasemmalla laidalla vain muutaman peliminuutin jälkeen.

– Kyllä siinä loppuvaiheessa alkoi vähän pohkeet kramppaamaan. Olen ihan tyytyväinen, että jaksoin pelin loppuun asti. Vaihto tuli niin aikaisin, että peliin pääsi messiin hyvin, kohta 19 vuotta täyttävä Mahuta arvioi liigatempoon sopeutumistaan.

Ilves-ottelusta tuli maalin tappio, joten Lahtea vastaan halutaan palata voittokantaan, jotta asemat säilyvät sarjan kärkitaistelussa. Mahuta keksii äkkiseltään ainakin pari asiaa, joissa Inter voi parantaa viime peliin peilaten.

– Oltaisiin voitu pitää palloa enemmän ja laittaa paikoista sisään. Meillä oli hyviä paikkoja, vasenjalkainen laitapelaaja toteaa.

Myös itseltään hän odottaa jatkossa lisää.

– Haluan olla vähän rohkeampi pallon kanssa, ja lähteä haastamaan 1vs1 -tilanteisiin.

Inter on kärsinyt ottelusta toiseen loukkaantumisista. Viime otteluissa kokoonpanosta on puuttunut paljon kokeneita pelaajia, mikä on tuonut näyttöpaikkoja seuran nuorisokaartille. Mahutan lisäksi peliminuutteja on siunaantunut Jasper Yrjakselle. Vuonna 2003 syntynyt hyökkäyspään pelaaja kertoo, ettei juurikaan ehtinyt jännittää taannoista liigadebyyttiään Kuopiossa.

– En paljoa ehtinyt miettiä mitään, kun Rive (José Riveiro) kutsui minut kentälle. Menin vain pelaamaan omaa peliä, nyt jo kolme perättäistä liigaottelua vyölleen saanut Yrjas kommentoi.

Hän uskoo, että keskiviikkona Kupittaan helteessä nähdään taisteleva Inter-ryhmä.

– Olemme tosi motivoituneita, koska viimeksi hävisimme Lahtea vastaan. Haluamme todella voittaa pelin. Pidämme palloa ja teemme monta maalia, Yrjas lupaa.

Inter lähtee otteluun sarjataulukon kakkossijalta. Kymmenen ottelua on tuonut sarjapisteitä 21. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Lahti majailee sarjassa viidentenä 14 pisteellään.

FC Inter – FC Lahti ke 30.6. klo 18.30 Veritas Stadionilla.


LIPUNMYYNTI

Liput keskiviikon otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta