21.5.2021

FC Inter isännöi pitkästä aikaa kotkalaisia

(Kuva: Tero Wester)

Otteluennakko: FC Inter – KTP 22.5.2021

FC Inter yrittää jatkaa puhdasta kotirekordiaan, kun se saa lauantaina vieraaksi Veritas Stadionille sarjanousija KTP:n. Kotkalaisten edellisestä liigavierailusta on kulunut jo tovi, sillä se pelasi viimeksi Veikkausliigaa vuonna 2015.

KTP on aloittanut uuden tulemisensa liigakartalle varsin pirteästi ja ensimmäiset kolme ottelua ovat tuottaneet joukkueelle neljä sarjapistettä. Kaikki pisteet ovat peräisin vieraspeleistä. Sarja-avauksessaan KTP haki tasapelipisteen Seinäjoelta. Viime kierroksella joukkue höykytti puolestaan Valkeakoskella Hakaa maalein 0-3, joten kotkalaisryhmää ei pidä missään nimessä aliarvioida, altavastaajan asemasta huolimatta.

Heiltä löytyy myös tietynlaista leveyttä, sillä kaikki viisi tehtyä maalia ovat jakaantuneet eri pelaajille. Asian voi kääntää myös nurin perin. Saattaa olla, että kotkalaisilla ei ole kauden päätyttyä kovin montaa yli kymmenen maalin miestä.

Kun KTP pelaa, oletusarvona on useimmiten, että vastassa on työteliäs joukkue, joka taistelee jokaisen pallon viimeiseen asti. Tämä mielikuva on myös Inter-puolustaja Noah Nurmelle sarjanousijasta on jäänyt.

– Ihan hyvin he ovat kyllä ottaneet pisteitä tässä alkukauden aikana. Varmasti kohtaamme taistelevan ja motivoituneen vastustajan. He yrittävät pistää meidät vaikeuksiin, ja tulee tiukka peli. Tai toivottavasti ei tule tiukka peli, mutta sitä he yrittävät, Nurmi pyöritteli.

Inter pääsee peliin tervettä itseluottamusta uhkuen. Alla on kaksi maukasta voittoa, ja kaiken kaikkiaan neljä ensimmäistä peliä ovat kartuttaneet pistetiliä yhdeksällä. Sarjataulukossa tällä irtoaa sija kaksi, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet 3-4 ottelua.

– Yritetään syödä heidän vahvuudet pois pitämällä palloa liikkeellä. Ei päästetä heitä meihin käsiksi. Kyllä meillä pitäisi laatu riittää heidän juoksuttamiseensa ja siihen, että pystymme dominoimaan peliä. Yritämme tappaa pelin mahdollisimman aikaisin, mutta kaikkeen pitää olla varautunut, 20-vuotias toppari lateli.

Viime ottelun toisella puoliajalla Inter sai Hongan vieraana hyökkäyspelinsä paremmin käyntiin. Paikkoja oli useampaankin osumaan. Nurmi haluaisi Interin jatkavan Turussa nyt siitä, mihin se Espoossa jäi.

– Olisi kiva saada nyt niitä maaleja paremmin paikoista ja ylipäätään saada niitä maalipaikkoja enemmän. Se olisi sellainen asia, mitä haluaisin meiltä nähdä, Nurmi toivoo lopuksi.

Ottelu alkaa lauantaina klo 15.00. Ne, joita onni ei lykästänyt lippuarvonnassa, näkevät ottelun totutusti Ruutu+ -palvelun kautta.

Lisää Noah Nurmen mietteitä näet alla olevalta ennakkovideolta.

Katso ottelu Ruudusta

Otteluennakko toteutettu yhteistyössä https://www.kodin1.com kanssa.