1.8.2021

FC Inter isännöi kurssinsa kääntänyttä FC Honkaa

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: FC INTER– FC HONKA 2.8.2021

FC Inter saa vieraita Espoosta, kun se kohtaa FC Hongan maanantaina Veritas Stadionilla. Vierasjoukkue on onnistunut kääntämään kurssinsa vaikean alkukauden jälkeen. Honka ei ole hävinnyt viimeiseen neljään liigaotteluun. Näistä otteluista espoolaiset ovat keränneet kahdeksan sarjapistettä.

Inter pääsee otteluun tuoreemmilla jaloilla, sillä Hongalla oli torstaina Euroopan Konferenssiliigan karsintaottelu. Tuossa ottelussa Vesa Vasaran valmentama ryhmä jäi ilman osumia, ja taipui slovenialaiselle Domzalelle kotonaan lukemin 0-1. Tulos tarkoitti sitä, että Hongan europelit ovat tältä kaudelta ohi. Inter on päässyt valmistautumaan kokonaisen viikon Honka-kohtaamiseen.

Sinimustien edellinen peli oli voitokas Maarianhaminassa, kun IFK Mariehamn kaatui Taiki Kagayaman ja Benjamin Källmanin maaleilla. Joukkue yrittää jatkaa nyt siitä, mihin se saarella jäi.

Inter voitti toukokuussa alkukaudesta Hongan Espoossa maalein 2-1. Tuolloin ottelu oli pitkälti turkulaisten hallussa, vaikkakin Lucas Kaufmannin loppupuolen pilkkumaali aiheutti stressihetkiä sinimustille. Tapiolassa turkulaisten maaleista vastasivat Timo Furuholm ja Martti Haukioja.

Kaufmann on ollut tällä kaudella Hongan ykköspyssy yhdessä Demba Savagen ja Jean Marie Dongoun kanssa. Kaikki heistä ovat heiluttaneet maaliverkkoja kolmesti. Interin maaliahnein pelaaja on ollut Källman. Hän johtaa koko Veikkausliigan maalipörssiä kuudella osumallaan.

Kotijoukkue Inter lähtee otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Kolmantena oleva FC Lahti on Interiä pisteen edellä, mutta heillä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Kärkitaistelua ajatellen turkulaisilla olisi oiva paikka kaventaa piste-eroa kärjessä majailevaan HJK:hon, joka jäi maalittomaan tasapeliin viikonloppuna SJK:n kanssa. Maanantain vastustaja, Honka, on sarjassa sijalla kahdeksan.

Maanantain ottelussa Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Timo Furuholm ja Juuso Hämäläinen, korttitilin täyttymisen johdosta.

Päävalmentaja José Riveiro antoi näkemyksensä Hongasta.

– Tulokset ovat nyt erilaisia kuin alkukaudesta, mutta he eivät ole tehneet peliinsä isoja muutoksia. He aloittivat kauden melko muuttuneella pelaajaryhmällä, jossa mukana paljon nuoria, joten joskus se perustava prosessi ottaa aikansa.

Inter on keskittynyt viimeisen viikon oman pelinsä kehittämiseen.

– Me yritämme näyttää viikko viikolta enemmän siltä joukkueeta, mitä haluamme olla. Se on se asia, mihin keskitymme kehityksessämme. Meillä ei ole nyt paras tilanne käytettävissä olevien pelaajien suhteen, mutta se on ollut tämän kauden trendi. Olemme täten valmiina tähän haasteeseen, Riveiro kertoo.

Hän uskoo, että joukkue on iskussa, kun peli potkaistaan käyntiin.

– Inter pelaa kotona, joten luvassa on – kuten tavallisestikin – energinen joukkue.

Espanjalaisvalmentaja tietää sarjataulukon tilanteen.

– Tiedän, että meillä on 25 pistettä ja tiedän, että maanantaina me haluamme, että meillä on nukkumaan mennessä 28 pistettä, Riveiro päättää.

 

FC Inter – FC Honka ma 2.8. klo 18.30 Veritas Stadionilla.


LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta