23.10.2021

FC Inter hakee pistepottiin täydennystä Helsingistä

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: HJK – FC INTER 24.10.2021

FC Inter kohtaa kauden kolmanneksi viimeisessä ottelussaan vieraissa HJK:n. Sinimustat yrittää toistaa noin kuukauden vanhan temppunsa, jolloin se voitti Klubin Töölössa 0-1.

Tuo ottelu muistetaan Henrik Moisanderin upeasta nollapelistä ja Petteri Forsellin pilkkumaalista. Inter oli kyseisessä ottelussa kovan paineen alla ensimmäisen puoliajan, mutta joukkue sai paremmin ja paremmin pelin juonesta kiinni, mitä pidemmälle peli eteni. Tällä kertaa ei ole todennäköisesti varaa yhtä kohmeiseen alkuun, sillä panokset ovat tapissa. HJK on kolmen pisteen taka-ajomatkalla mestaruustaistossa Kuopion Palloseuraa vastaan, ja Inter puolestaan on kaksi pistettä kolmantena olevan SJK:n perässä. Seinäjokisilla on yksi ottelu enemmän kuitenkin pelattuna, kun he kohtasivat jo perjantaina voitokkaasti Ilveksen.

HJK palasi viime Veikkausliigan ottelussaan takaisin voittojen tielle, kun alla oli peräti neljä voitotonta ottelua. Helsinkiläisille lisähaastetta tuo se, että joukkue pelaa paraikaa myös UEFA:n Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Heidän viimeisin ottelu tuossa formaatissa oli torstaina. Tuloksena oli 0-5 -tappio Maccabi Tel Aviville.

Interin viimeisin ottelu puolestaan päättyi tappioon KuPS:lle. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin kunnossa ja voitosta taisteltiin loppuun asti. Sunnuntain ottelussa sinimustien puolustuspelin tarvitsee toimia paremmin. Tällä kertaa omiin ei saa helähtää kahdesti vastustajan kulmapotkuista.

Turkulaisten päävalmentaja José Riveiro antoi omat ennakkoarvionsa sunnuntain taisteluun.

– Siitä tulee, jälleen kerran, todella taktinen peli. Olimme iloisia viime kerran tuloksesta Helsingissä tietenkin, mutta tiedämme, että meidän pitää pelata viime kertaa paremmin, jos haluamme toistaa tuon positiivisen lopputuleman. Se on meidän aikomus, Riveiro kommentoi.

Hän painottaa, että Interin pitää keskittyä omaan tekemiseensä tiukassa mitalijahdissa.

– Ei ole mitään henkisen pelin salaisuuksia. Meillä on jäljellä kolme kovaa peliä ja kaikki on omissa käsissämme. Meidän ei tarvitse katsoa muiden joukkueiden tuloksia, vaan keskittyä omaan tekemiseemme ja ansaita yhdeksän pistettä lisää.

Riveirolla on jäljellä kolme ottelua Interin peräsimessä. Sunnuntaina vastassa on miehen vanha seura. Onko espanjalaisella täten spesiaaleja tuntemuksia ottelun alla?

– Pelin tärkeys on tärkeämpää kuin mikään toinen tunne. Peli Helsingissä motivoi itsessään ihan kaikkia, valmentajavelho heittää.

Interiltä puuttuu kokoonpanosta pelikieltojen vuoksi kolmikko Lassi Järvenpää, Taiki Kagayama ja Alejandro Sanz.

– Pelikiellot eivät ole ikinä mieleen, mutta emme käytä aikaa tuon ajattelemiseen, Riveiro kuittaa.

Sunnuntain ottelu alkaa Bolt Arenalla klo 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Ruutu ottelun suorana.

Katso ottelu Ruudusta