24.7.2021

FC Inter hakee paluuta voittokantaan Maarianhaminasta

(Kuva: Tara Jaakkola)

OTTELUENNAKKO: IFK MARIEHAMN– FC INTER 25.7.2021

FC Inter kohtaa viikonlopun Veikkausliiga-kierroksella sunnuntaina IFK Mariehamnin. Turkulaisryhmä matkusti saarelle jo lauantaina, jotta valmistautuminen otteluun sujuisi optimaalisesti.

Inter yrittää palata voittojen tielle, kun kolme edellistä liigaottelua ovat menneet ilman täysiä pistepotteja. Isäntäjoukkue on hiljalleen löytänyt pelivirettä kammottavan seitsemän ottelun tappioputken jälkeen. Nyt Grönvitt on napsinut viimeisestä kolmesta ottelustaan viisi pistettä, kahden tasapelin ja yhden voiton myötä.

Sunnuntain ottelussa pelaa useampikin pelaaja vanhaa seuraansa vastaan, puolin ja toisin. Yksi näistä on Interin laitapelaaja Lassi Järvenpää, joka tekee paluun saarelle. 24-vuotias Järvenpää pelasi kaksi edellistä kautta IFK Mariehamnin riveissä ennen siirtoaan Turkuun.

– Saarelta on todella hyviä muistoja, paljon erilaisia kokemuksia, mitä tuskin muualta olisi saanut. Vastaanotosta en osaa sanoa, vanhat joukkuelaiset ja valmennus ovat varmasti melko positiivisin mielin, Järvenpää kertoo pilke silmäkulmassa.

Inter on kerännyt viikon aikana kiukkua maanantaisesta HIFK-tappiosta. Joukkue haluaa pysyä kärkitaistelussa hyvissä asemissa.

– Käytiin viikolla läpi suurimmat ongelmat viime viikkojen peleistä. Peruspelaaminen on avain kaikkeen, pitää vain terävöittää tiettyjä yksityiskohtia, Järvenpää pohtii kliseisesti, mutta varmasti hyvin paikkansapitävästi.

Joukkueessa vallitsee nälkäinen olotila, sillä voittoputkessa pelaaminen on huomattavasti rennompaa kuin ilman voittoja tarpominen.

– No totta kai hiukan turhautumista on ollut havaittavissa, mutta ei nyt mitään maata mullistavaa. Kaikki luottavat meidän tekemiseen ja siihen, että tulos tulee hyvien esityksien kanssa käsi kädessä, debyyttikauttaan sinimustissa pelaava Järvenpää tiedostaa.

11 liigaottelussa tällä kaudella pelannut Järvenpää tietää, että sunnuntaina ei ole ilmaisia sarjapisteitä jaossa.

– MIFK on parantanut viime aikoina peliään. Melko pitkän pisteettömän jakson jälkeen saanut parannettua myös tuloksia. Tiukka peli tulossa, saari ei ole ikinä helppo paikka vierailla.

Manailematta mitään, tilastot kertovat, että José Riveiron aikakaudella Inter on ollut vahvasti niskan päällä joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa. Yhdeksässä virallisessa ottelussa Inter on poistunut voittajana pukukoppiin kahdeksan kertaa. Ainoa tappio tuli lähes tarkalleen vuosi sitten IFK Mariehamnin vieraana, kun kotijoukkue vei pelin maalein 2-0.

IFK Mariehamn– FC Inter su 25.7. klo 16.30 Wiklöf Holding Arenalla

Voit seurata ottelua Ruutu+:n välityksellä.

Ruutu+