18.10.2022

Eurolopputurnaus alkaa keskiviikkona – Inter isännöi vaasalaisia

Luka Kuittinen on vahva ilmataisteluissa. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Veikkausliigakauden 2022 päätteeksi pelattava Eurolopputurnaus käynnistyy keskiviikkona ensimmäisen kierroksen otteluilla. Sarjassa viidenneksi tullut FC Inter kohtaa omassa ottelussaan kahdeksanneksi tulleen Vaasan Palloseuran.

Homman nimi on tässä kohtaa selvä. Yksiosainen ottelu pelataan ratkaisuun saakka. Mikäli tilanne varsinaisen peliajan jälkeen on tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja jos tilanne senkin jälkeen on tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. Ottelun voittaja kohtaa seuraavassa yksiosaisessa ottelussa lauantaina voittajan otteluparista SJK-AC Oulu.

Inter katkaisi Veikkausliigan viimeisellä kierroksella neljän ottelun tappioputkensa, kun se otti taisteluvoiton SJK:sta lukemin 1-0. Sinimustien topparilinjassa luutiva Luka Kuittinen uskoo, että tuon mähinävoiton päälle on hyvä rakentaa.

– SJK-peli oli kova taisteluvoitto, joka nostatti joukkueen itseluottamusta ja yhteishenkeä hieman huonompien tulosten jälkeen ja pelin jälkeen yleisfiilis kopissa oli todella hyvä. Voitto tuntui oikein hyvältä ja tuli juuri oikeaan paikkaan, puolustaja kertoo.

– Meillä on Mestaruussarjan aikana ollut käynnissä uusi prosessi ja tulokset ovat sen takia olleet hieman huonompia, mutta olemme peli peliltä kehittäneet omaa tekemistämme ja SJK-peli oli selkeästi meidän paras peli Mestaruussarjassa, ja se näkyi jo tuloksen muodossa, Kuittinen jatkaa.

Kuittinen tietää, että keskiviikon ottelussa ei ole armopaloja tarjolla. Hänen mukaansa VPS on hyvä, taisteleva joukkue, joka tulee varmasti antamaan kaikkensa ja kovan vastuksen. Luotto oman joukkueen tekemiseen on silti vahva.

– Jokainen meidän kopissa uskoo siihen, että voitto tulee ja edetään seuraavalle kierrokselle, mutta voitto ei tule ilmaiseksi. Kentällä pitää näkyä paljon taistelua, uskallusta yrittää ja jokaisen pitää laittaa kaikki peliin, jotta edetään seuraavalle kierrokselle.

Vaikka Inter ei päässyt mukaan mitali-imuun alkukauden jälkeen, niin Kuittinen nauttii silti Eurolopputurnauksen tarjoamasta haasteesta loppusyksyn peleiksi.

– Totta kai futista on mukavampi pelata, kun pelissä on mukana panosta ja kotiyleisön edessä pelaaminen tekee aina pelistä hienompaa, Kuittinen tunnelmoi ennen keskiviikkoa.

Hän antoi loppuun myös lyhyen summauksen omasta kaudestaan.

– Kaudesta jäänyt vähän kaksijakoiset fiilikset. Kausi alkoi aika vähillä peliminuuteilla eikä vastuuta juurikaan tullut, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt niin sitä enemmän minuuttejakin on alkanut tulemaan, Rovaniemeltä Turkuun muuttanut nuorukainen toteaa.

Interiltä puuttuu keskiviikon ottelusta pelikiellossa olevat Noah Nurmi ja David Accam. Vepsulta pelikiellon vuoksi sivussa on Tete Yengi.

FC Inter – VPS keskiviikkona Veritas Stadionilla klo 18.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.