17.3.2023

AC Oulu ja FC Inter iskevät yhteen Liigacupin välierässä

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter kohtaa AC Oulun lauantai-iltana Liigacupin välieräottelun merkeissä. Ottelun lopullinen voittaja etenee Liigacupin finaaliin.

Kotijoukkue Oulu tulee otteluun oman lohkonsa voittajana, kun taas Inter varmisti jatkopaikan eteläisemmän lohkon kakkosena HJK:n vanavedessä. Inter ylsi vuosi sitten keväällä finaalipaikkaan, joten nyt tuota temppua lähdetään lauantaina uusimaan. Oululaisilla ei ole vielä kokemusta vastaavista loppuotteluista, joten vastassa on varmasti sangen nälkäinen joukkio.

Interin maalivahti Matias Riikonen kertoi omat mietteensä ennen viikonlopun koitosta.

– Voittoa ja finaalipaikkaa lähetään hakemaan. Heillä vahva joukkue, joka pelannut paljon tasaisia matseja joista saaneet tuloksia. Löytyy yksilötaitoa ja ovat puolustaneet myös ihan hyvin, Riikonen kommentoi.

Ottelun pääpiirteet siintävät selvänä mielessä.

– Tasaista peliä odotan, mutta aktiivista peliä molemmilta. Ollaan puolustettu pääsääntöisesti hyvin talven peleissä ja siitä on hyvä jatkaa, nuori veräjänvartija toteaa.

 

Pitkä pelimatka taittuu tällä kertaa junalla.

 

– No on pitkä matka, mutta se kuluu pelikavereiden kanssa jutellen, sarjoja kattellessa ja illemmalla tulee lätkää.

 

Interin viikko on mennyt oman pelin kehittämisessä kautta kohden ja samalla valmistautuen tulevaan matsiin. Henkilökohtaisella tasolla Riikonen kertoo, että isossa kuvassa hänen talvensa on sujunut mukavasti.

 

– Arki on ollut laadukasta ja ollut intensiivinen preseason. Armeija on ollut kanssa käynnissä, joten ollut erilainen preseason viime kausiin verrattuna. Joulu- ja tammikuussa tuli oltua enemmän siellä ja ei niin paljon päässyt treeneihin. Mutta sekin on nyt käyty joten hyvällä fiiliksellä kautta kohden, Matias päättää.

 

Liigacupin välierä on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudusta.

 

AC Oulu – FC Inter lauantaina klo 18.00 Heinäpään Jalkapallohallissa.