26.8.2022

Elokuun vapaaehtoinen: Petri Mäkinen

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan elokuun palkittu on seuran harjoitusvuorovastaava ja ”välivuottaan” pitävä B3-joukkueen valmentaja Petri Mäkinen.

Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?

-Olen Petri Mäkinen. Liityin mukaan seuran toimintaan joskus 2000-luvun alkuvuosina poikani kautta. Olin hänen ryhmässään huoltajana ja nettisivujen ylläpitäjänä. Oli jotenkin luontevaa osallistua toimintaan, kun olin hänen joukkueitaan jo Nappulaliigassa valmentanut. Poikani lopetti pelaamisen jossain kohtaa mutta minä jäin seuraan valmentajaksi. Sillä tiellä tässä sitten ollaan yhä. Tosin minullahan on juuri menossa välivuosi valmentamisesta.

Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?

-Olen vähän huono katsomaan asioita sivusta.

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?

-Kaikenlaista tässä on vuosien varrella tullut tehtyä. Enimmäkseen olen valmentanut ja viime vuosina sen lisäksi myös jakanut seuran harjoitusvuoroja. Plus mitä sitten on polulle osunut.

Mikä vapaaehtoistyössä/ sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta/ palkitsevinta?

-Seuratyö ottaa paljon mutta myös antaa. Pidän joukkueen pelaajien parissa työskentelystä ja innostun helposti kaikenlaisesta uudesta.

Minkä koet vapaaehtoistyössä/ sinun roolissasi vapaaehtoisena haasteellisimmaksi?

-Saman varmaan kuin kaikki muutkin eli ajankäyttö. Varsinkin valmentajille kertyy kaikenlaista tekemistä, josta sitten pitää selvitä. Minulla on ollut onnea, että olen saanut ryhmiini loistavia huoltajia ja joukkueenjohtajia.

Haluatko kertoa, mikä juuri sinun seurassasi on parasta?

-Komppaan tässäkin muita eli yhteisöllisyys on aika vahva voimavara Interissä. Toiseksi parasta onkin sitten jo Jani Mäenpää, jonka tekemän työn määrää ei pysty tällainen tavallinen mäkinen ymmärtämään. Mielenkiinnolla olen myös seurannut seuran ensi askelia tyttöjen ja naisten puolella, siinä on paljon potentiaalia.

Mikä sinun oma suosikkijoukkueesi on?

-Varsinaisia suosikkijoukkueita ei ole kuin Inter. Tämä on ainoa seura, jonka pelien tulokset vaikuttavat mielialaan. Ulkomaisista joukkueista Real Madrid on oikeastaan ainoa, jota seuraan vähän tarkemmin.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran jäsenille ja/ tai muille vapaaehtoisille?

-Oman lapsen pelaamisesta saa enemmän irti, kun menee mukaan toimintaan ja tutustuu toimareihin ja muihin vanhempiin. Inter on jo monella tasolla Turun ykkösseura, mutta tarvitaan enemmän sinimustia ihmisiä.

Lämpimät kiitokset Petrille korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!

-Petri tekee paljon joukkueensa eteen ja pitää hyvää huolta pelaajistaan. Myös asiat kuin asiat hoituvat järjestykseen!
-Tekee hirmu paljon seuran eteen! Harjoitusvuorojen ajoissa saaminen on nostanut omien töiden organisoimisen ihan uudelle levelille.
-Aina valmiina auttamaan missä tahansa hommassa!
,kiittelivät Petriä äänestäneet.

Kuukauden vapaaehtoiset palkitaan M&M Kuntotalon lahjakortilla ja tuotepalkinnolla.