23.3.2021

Edustusjoukkueen harjoittelu jatkuu intensiivisenä koronakaranteenin ehdoilla

Etäyhteyden välityksellä pidettävät harjoitukset kokoavat edustusjoukkueen yhteen myös karanteenin aikana.

 

FC Interin edustusjoukkueen pelaajisto valmistautuu tuleviin otteluihin koronakaranteenista huolimatta. Joukkueen harjoittelu painottuu nyt fyysiseen puoleen, kun pelaajat ovat pakon sanelemana omissa oloissaan karanteenissa. Fysiikkavalmentaja Michel Bellver kertoi joukkueen nykyhetken harjoittelusta.

– Tänäänkin pidimme harjoitukset Zoomin välityksellä. Teimme kaikki yhdessä. Pystyin isolta jaetulta tv-näytöltä seuraamaan, miten pelaajat suorittavat, ja pitämään harjoituksen sitä kautta kontrollissa, Bellver avasi joukkueen toimintatapaa.

– Vaikka meidät on tilanteen vuoksi pakotettu olemaan erillään, näemme silti toistemme harjoittelevan ja työskentelemme yhdessä, espanjalainen jatkoi.

Viime kevään joukkueharjoittelutauon jälkeen koronakaranteeni ei päässyt yllättämään Interiä. Tilanteeseen oli osattu varautua ja suunnitelmat ovat viimeisen päälle kunnossa.

– Olimme luonnollisesti valmiimpia tällaiseen tilanteeseen kuin viime vuonna. Nyt meillä oli tarjota jokaiselle pelaajalle henkilökohtainen manuaali, joka sisältää muun muassa personoituja harjoituksia sekä satoja videoita. Jokainen pelaaja saa täten viikkosuunnitelman hänen omat tarpeensa huomioiden.

Bellver kertoo, että juuri yksilöharjoitteluun panostaminen on tämän harmillisen ajanjakson mahdollisia positiivisia puolia.

– Pelaajat voivat keskittyä kehittämään ominaisuuksiaan tänä aikana. Esimerkiksi, jos jollain on suurempi tarve vaikkapa tasapaino- tai voimaharjoittelulle, valmentaja nostaa esiin.

Hän korostaa, että löysäilyyn ei ole varaa, vaikka harjoitusympäristö on vaihtunut Veritas Stadionin huippuolosuhteista pelaajien omiin olohuoneisiin.

– Laadun ylläpitäminen on tärkeää korvaavissa harjoitteissa. Luotan siihen, että pelaajamme ovat ammattilaisia. Tilanne ei ole hyvä, mutta työnteon on jatkuttava. Prosessin on mentävä eteenpäin. On tärkeää, että koemme olevamme tässä tilanteessa yhdessä, vaikka meidät on laitettukin erilleen. Se voi olla jatkossa hyvä henkinen voimavara, Bellver painottaa.

Aikanaan Espanjan suurseura Valencia CF:stä Turkuun tullut Bellver arvioi, että harjoitteleminen on muutoin melko lähellä normaalia tässä vaiheessa kautta, mutta erillään oleminen ja pallotuntuman ylläpitäminen puuttuvat.

Inter kohtaa kahden viikon päästä lauantaina Suomen Cupin puolivälieräottelussa SJK:n. Joukkuelajina jalkapallo ei varsinaisesti sovellu etätyöksi ja pitkä karanteenijakso tuo varmasti otteluun valmistautumiseen omat haasteensa.

– Emme voi olla varmoja, onko meidän suorituskykymme maksimaalisella tasolla, mutta yritämme. Luotamme tekemiseemme. Se on varmasti jonkinlainen ongelma, että emme ole saaneet pallotreeniä. Loukkaantumisriski on tietysti myös jonkin verran isompi. Pelkkä fysiikkaharjoittelu ei tuota sitä pelinomaista rasitusta. Muutoin en ole liian huolissani tästä karanteenijaksosta, Bellver päättää.