8.6.2017

Edustusjoukkue ja B-juniorit täyttävät John Allenin päivät

Voimme vain kuvitella, millainen ero oli suomalaisella jalkapallolla ja brittijalkapallolla vuonna 1984, kun John Allen saapui pelaamaan Suomeen. Allenin halu lähteä katsomaan maailmaa ja päästä pelaamaan ulkomailla toivat hänet lopulta Äänekosken Huimaan.

Johnin pitkä peliura päättyi 37-vuotiaana ja muutaman jalkapallosta pidetyn välivuoden jälkeen hän siirtyi TPS:n kakkosvalmentajaksi. Kesällä 2016 Allen siirtyi FC Interin valmennustiimiin.

Allen on Interin edustusjoukkueen lisäksi B-junioreiden päävalmentaja FC Interissä. Päivät kuluvat tiukasti valmentamisen parissa ja iltaisin Allen palaa kotiinsa Raisioon vaimonsa sekä koirien ja kissojen luokse.

– Elämä Suomessa on mukavaa ja arki täyttyy jalkapallosta. Jalkapallo on elämäntapa ja valmentaminen antaa paljon, kertoo Allen hymyillen.

Hän on Vesa Mäen kanssa pyrkinyt myös yhdistämään A- ja B-junioreiden harjoittelua, koska pitää tärkeänä päästä harjoittelemaan itseään parempien ja isompien pelaajien kanssa.

– Se, että olet tällä hetkellä kahdenkymmenen parhaan pelaajan joukossa ei tarkoita sitä, että olisit siellä myös seuraavana vuonna. Paljon tapahtuu ja kehittymisen mahdollisuus on kaikilla. Kaikki lähtee pelaajasta itsestä ja halusta menestyä ja pärjätä, pohtii Allen.

John Allenin valmentama B-junioreiden joukkue pääsi tällä kaudella jo tavoitteeseensa ja pelaa B-junioreiden SM-sarjaa.

-Totta kai, mitali on kaikilla mielessä ja se kruunaisi kauden, mutta hyvänä tavoitteena voidaan pitää, myös sijoittumista viiden parhaan joukkoon kauden päätteeksi, Allen kertoo.

Allen on iloinen siitä, että yhteistyö edustuksen kanssa toimii. Shefki Kuqi antaa mielellään junioreille mahdollisuuksia vierailla edustuksen harjoituksissa ja mahdollisuuksien mukaan jatkaa harjoittelua.

– B-junioreiden joukkueesta Sakari Kurvinen ja Frans Grönlund ovat taidoillaan kiinnittäneet huomioni. He ovat myös päässeet harjoittelemaan edustuksen kanssa. Tämän lisäksi 5-6 poikaa on myös harjoitellut edustuksen kanssa. Haluan kuitenkin korostaa, että pelaajat ovat nuoria ja heillä on vielä paljon vuosia edessä ja B-ikäisillä on vielä muutamia vuosia aikaa kehittyä ja näyttää kykynsä, kertoo Allen.