28.8.2017

Doan Mirel: ”Haluan että reenit päättyy hymyyn”

– Turkista muutimme Saksaan, missä oma jalkapalloharrastukseni alkoi. Saksassa jalkapallo on myös valtava osa kulttuuria ja jalkapallo vetäisi minut mukanaan, kertoo Doan.

Vuonna 1991 Doan muutti Suomeen. Innostus valmentamiseen lähti, kun hän pohti, millä tavoin hän voisi parantaa omien poikiensa harjoittelua. Doan aloitti tutustumisen valmentamiseen, jotta voisi itse valmentaa poikiaan. Doan oli pitkään mukana TPS:n juniorivalmennuksessa, mutta lokakuussa 2016 hän siirtyi valmentamaan FC Interiin. Hän on ollut onnellinen siitä, että hänet otettiin hyvin vastaan Interissä.

– Kouluttauduin valmentajana ja nyt minulla on molemmat UEFA A-lisenssi ja nuorten A-lisenssi, mainitsee Doan.

Junioreiden harjoittelussa Doan pitää yhtenä tärkeimpänä asiana intohimoa jalkapalloon sekä hän pyrkii painottamaan teknistä osaamista junioreilla. Doan ylläpitää joukkueensa harjoituksissa kilpailuasetelmaa, mutta hyvällä huumorilla höystettynä. Joukkueen kokoaminen yhteen ennen harjoituksia ja harjoitusten jälkeen on tärkeää Doanille.

– Interissä valmentajat ovat ammattimaisia ja heitä pyritään kouluttamaan jatkuvasti. Me kaikki tunnemme yhteenkuuluvuutta koko Interin organisaation kanssa. Olemme myös onnistuneesti viemään yhteistä identiteettiä ja pelityyliä eteenpäin, kertoo Doan.

Junioreiden valmentaminen on Doanille mieluisa asia ja hän kertookin, että pelaajien vanhemmilta tulevat kehut lämmittävät kovasti. Jokainen joukkue tarvitsee vanhempien, joukkueenjohtajien ja muiden tukea toimiakseen.

Syksy tekee tuloaan ja monet pohtivat seuraavan kauden harrastuksiaan ja uuden harrastuksen aloittamista. Syyskuussa 2007-2011 -syntyneiden junioreiden harjoitukset ovat avoimia ja kaikilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan jalkapalloa. Kokeilu on maksutonta eikä se vielä sido mihinkään. Myös muissa ikäluokissa järjestetään avoimia kokeilujaksoja, joiden ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin. Muista ikäluokista on tulossa myöhemmin infoa. Tässä on loistava tilaisuus päästä tutustumaan FC Interin junioritoimintaan.

Tutustumiskäynnit 2007-2011 -syntyneille viikolla 36 (paikkana Kupittaa 2)

– ma 4.9. klo 17.15-19.00
– ke 6.9. klo 17.45-19.15
– to 7.9. klo 16.45-18.15