1.7.2022

Benjamin Källman hyvästeli Turun

(Kuva: Tero Wester, v. 2017)

Benjamin Källman hyvästeli FC Interin ja pelasi ainakin toistaiseksi viimeisen pelinsä sinimustassa paidassa 29.6.2022. Källman itse näkee Inter-uransa positiivisesti ja kokee, että on kehittynyt seurassa paljon vuosien aikana. Katso Benin haastattelu tästä. 

Benjamin Källman aloitti FC Interissä vuonna 2016, jolloin hän oli 17-vuotias. Källman teki Veikkausliiga-debyyttinsä huhtikuussa 2016 FC Lahtea vastaan. Ensimmäisellä Veikkausliiga-kaudellaan Källman teki kaksi maalia, toisella yhdeksän ja kolmannella kahdeksan. Sitä ennen hän pelasi menestyksekkään kauden Ykkösessä vuonna 2015, jossa pelasi 25 ottelua ja maalinteossa onnistui viidesti.

Startti Interissä ei ollut välttämättä kaikkein helpoin, ja Källman meni ensimmäisenä kautena Interissä lainasopimuksella takaisin Ekenäs IF- joukkueeseen, missä sai onnistumisia ja peliaikaa. Sen jälkeen hän tuli takaisin Interiin ja otti askel askeleelta isompaa roolia, mikä johti siihen, että siirtyi ulkomaille lainasopimuksella vuonna 2018.

Vuosina 2018-2020 Källman pelasi mm. Skotlannissa, Norjassa ja Tanskassa, jonka jälkeen vuonna 2020 elokuussa palasi takaisin Interiin ja teki heti kauden ensimmäisessä Veikkausliiga-ottelussaan maalin.  Källman tuli Interiin hakemaan uutta nostetta, jota saikin ja pääsi taas siirtymään eteenpäin urallansa.

 

Jani Meriläinen näkee Källmanin FC Inter-urassa kasvutarinan.

– Benin ura Interissä siinä mielessä opettavainen tarina, koska on ollut haasteita ja niistä on menty eteenpäin. Ollaan tehty oikeita valintoja, kun ollaan otettu oikeissa vaiheissa askeleita taaksepäin, jotta pystytään ottamaan askeleita eteenpäin. Se kertoo mun mielestä paljon siitä, että kuinka hyvät oltavat hyökkääjillä on tässä seurassa. Benjamin on päässyt kaksi kertaa etenemään urallaan eteenpäin ulkomaille. Beniä ennen oli Vahid Hambo, joka haki täältä supernosteen omalle uralleen ja siirtyi Englantiin Brightoniin pelaamaan. Hamboa ennen Timo Furuholm oli tehnyt täällä paljon maaleja ja päässyt eteenpäin, lisäksi Irakli Sirbiladze on tehnyt kovaa jälkeä Furuholmin jälkeen. Seura pelaa hyökkäävää jalkapalloa, joten täällä niin sanotusti ”tarjoilu pelaa” hyökkääjille ja pystyvät sitä kautta nousemaan eteenpäin ja tulemaan hyvin esille.

Kiitos Beni vuosistasi Interin matkassa ja onnea tulevaan!