30.7.2017

B-SM: Interille vierastasuri

Joukkueet kohtasivat toisensa Turussa muutama viikko sitten ottelussa jota Inter hallitsi ja voitti 2-0. Valmentaja John Allenin mukaan Inter oli myös vieraspelissä parempi joukkue mutta hän oli silti tasapeliin ja ennen kaikkea joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin hyvää jalkapalloa ja Inter siirtyi 22. minuutilla 1-0 johtoon. Emil Peltonen sai Yoonis Muselta loistavan syötön rangaistusalueen kulmaan, otti pallon haltuun ja laukoi pallon nätisti maaliin. Ensimmäinen jakso jatkui Interin komennossa mutta kun puoliaikaa oli vajaa kymmenen minuuttia jäljellä kotijoukkue käytti hyväkseen Interin uinahduksen puolustuspäässä ja tasoitti pelin taukotilanteeksi 1-1.

– Pelasimme erittäin hyvää jalkapalloa ja olen hyvin tyytyväinen kaikkeen tekemiseen tässä joukkueessa. Ainoa moitteen aihe on tuon tuosta tietty epävarmuus puolustuksessa kun pitäisi pystyä purkamaan vastustajan ahdistelut John Allen totesi.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi kyseinen epävarmuus kostautui Interille. Espoolaiset pelasivat pitkän pallon Interin rangaistusalueelle ja pallo jäi pomppimaan alueelle kenenkään onnistumatta purkamaan tilannetta ennen kuin isännät iskivät johtomaalin 2-1.

– Jostain syystä olimme unessa toisen puoliajan alussa mutta kun saimme pelistä jälleen otteen niin me painostimme ja Espoo joutui tyytymään vastahyökkäyksiin, Allen kertoi.

Interin herääminen tuottikin varsin nopeasti tulosta, kun Samuli Linjos tasoitti ottelun 2-2 kulmapotkusta. Toinen puoliaika jatkui loppuun asti samalla tavalla, Inter painosti ja haki voittoa, Espoo haki nopeita vastahyökkäyksiä. Inter oli muutama minuutti ennen loppua lähellä voitto-osumaa kun nuori Jason Madingu osui maalin pystypuuhun.

Joukkueemme tilanne näyttää tällä hetkellä todella hyvältä. Pelaamme hyvää jalkapalloa, suurin osa pelaajista on terveinä, pelipaikoista taistellaan ja joukkueessa on hyvä henki ja tekemisen meininki. Erityisen myönteistä on se, että joukkueesta löytyy -02 syntyneitä lupauksia kuten Jason Madingu ja Abdiwaasa Huseen, John Allen myhäili tyytyväisenä.

Kaikki hyvä tuleekin tarpeeseen kun Inter seuraavalla kierroksella kohtaa kotiottelussaan vakuuttavasti pelanneen sarjajohtaja HJK:n.