3.7.2017

B-SM: Interille vakuuttava kotivoitto

Ottelu alkoi Interin kannalta räväkästi sillä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pallo saatiin kahdesti vastustajan verkkoon. Kahdeksannella peliminuutilla asialla oli Jaakko Liukkonen tehden 1-0 ja heti seuraavalla minuutilla Emil Peltonen lisäsi isännät tärkeään 2-0 johtoon.

– Aikaiset maalit ovat tärkeitä. Yksi maali voi olla omalla tavallaan jopa vaarallinen, mutta kun teimme toisen osuman heti perään niin se poisti selvästi paineita pelaamisestamme John Allen totesi.

Avausosumien jälkeen peli pysyi Interin hallinnassa, paikkoja lisäosumiin luotiin, niissä onnistumatta. Viimeiset kymmenen minuuttia avauspuolikkaasta peliä käytiin lähinnä Interin puolustusalueella mutta joukkue puolusti hyvin ja piti vieraat loitolla vaarallisilta tonteilta.

– Ensimmäinen puoliaika oli täysin hallinnassamme vaikka vastustaja saikin painetta aikaan puolikkaan lopussa. Tulosta saadaan aikaan kun kaikki hoitavat tehtävänsä sovitusti ja keskittyvät tekemiseensä. Tänään tasan tarkkaan joka poika onnistui tekemisissään, puolustimme koko joukkueen voimin ja loimme paljon tilanteita hyökkäyspäässä, Allen iloitsi.

Toisen puoliajan alku oli yhä Interin hallintaa, mutta John Allen näki että peli oli hidastunut avausjaksolta. Pelaajavaihdot otettiin avuksi ja ne osoittautuivat onnistuneiksi. Ensimmäisestä vaihdosta Teemu Salonen juoksi kentälle kulmapotkutilanteeseen, ja puski pallon saman tien maaliin 3-0. Seuraavasta vaihdosta ”yleisön suosikki” Exauce Madingu tuli kehiin ja aiheutti omilla taidoillaan paljon harmia vastustajan puolustukselle. Parasta osaamistaan ”Jason” näytti murtautuessaan pallollisena vastustajan boksiin pakottaen valkopaidat miehissä kaatamaan hänet. Ikäväkseen Jason sai todeta että vastustajan maalivahti venyi loistotorjuntaan hänen laukomansa rangaistuspotkun eteen. Tämän lisäksi Inter loi vielä tukun paikkoja mutta numerot 3-0 säilyivät loppuun asti. Kotijoukkueen peli-ilme oli iloinen ja kotivoitto oli vähintäänkin riemukas.

– Lopputulos 3-0 puhuu puolestaan, mielestäni me hallitsimme ottelua alusta loppuun. Joukkueen kaikki osat toimi hyvin, kaikilla pysyi fokus pelaamisessa täydet 80 minuuttia, Allen yhtyi pelaajien riemuun.

– Loistavaa olisi jos pystyisimme voittamaan FC Espoon seuraavassa, keskiviikkona pelattavassa, kotipelissämme. Hyvä sarjasijoitus ennen kesätaukoa antaisi lisäpotkua sarjan toiselle puolikkaalle, joka käynnistyy heinäkuun lopussa, John Allen katseli tulevaan.