11.6.2017

B-SM: Interille jälleen maalin tappio

Ottelu alkoi Interin kannalta hyvin sillä kuudennella peliminuutilla Elias Mastokangas käytti hyväkseen OLS-vahti Eemeli Tulpon epävarmuutta ja siirsi pallon käytännössä tyhjään maaliin. Maalin jälkeen ottelu pysyi Interin hallussa suurin piirtein ensimmäisen puolituntisen, kunnes jotain käsittämätöntä tapahtui. Interin peli loppui kuin seinään ja neljän minuutin sisään vierailijat kuritti Interiä kahdella osumalla siirtymällä 1-2 taukojohtoon.

– Ensimmäinen vajaa puolituntinen oli meiltä hyvää peliä, teimme maalin ja loimme muutaman hyvän paikan, mutta sen jälkeen esityksemme hävettää. Menetimme intohimon, menetimme järjestelmällisyyden, menetimme tasomme, menetimme kaiken, silmin nähden tuohtunut John Allen sadatteli. Tämän kaltainen henkinen romahdus on minulle täysi mysteeri, en ymmärrä sitä Allen jatkoi.

Toisella jaksolla Interille tarjoutui heti kättelyssä paikka tasoittaa ottelu. Ali Yasin laukoi voimalla takatolppaan ja paikalle ryntäävä Oliver Kangaslahti pääsi paluupalloon, mutta hankalasta asennosta ohjaus suuntautui millimetrien verran tolpan väärältä puolen. Tämän jälkeen OLS hallitsi ja Interin peli oli hyvin väkinäistä, hyvin hengetöntä. Toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia kun kotijoukkueen puolustus kierrettiin todella helposti ja vieraiden Ossi Lyytinen sai täysin rauhassa laukoa voittomaalin takakulmaan.

Kun peliaikaa oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia Interille tuomittiin rangaistuspotku. Pilli soi vihdoinkin runsaiden paidoista repimisen jälkeen. Sakari Kurvinen laukoi pilkun varmasti verkon perukoille tilanteeksi 2-3. Kavennusosuma toi kotijoukkueen yritystä, jota olisi toivonut näkevänsä läpi ottelun. Ikävä kyllä, liian myöhään, todella vaaralliset tilanteet ja tasoitusmaali jäivät uupumaan.

– Harmittaa sanoa mutta, tämä oli huonoin esitys tältä joukkueelta tultuani sen ruoriin. En käsitä tällaista henkistä romahdusta kun johtoasema menetetään. Jalkapallo on peli joka vaatii intohimoa, sitä meiltä ei tänään tarvittaessa löytynyt, ja se on asia johon olen kaikkein eniten pettynyt, John Allen purki tuntojaan. Olimme kotijoukkue, kannoimme sinimustia värejä, meidän pitäisi pystyä parempaan. Vieraspeleissä toimimme jostain syystä paremmin, Allen totesi.

B-junioreiden ottelut jatkuvat jo tulevana keskiviikkona Kuopiossa sarjajumbo KuPSia vastaan.