5.7.2017

B-SM: Inter voittoputkessa kesälomalle

Ottelun alkuhetket eivät Interin kannalta vaikuttaneet kovinkaan lupaavilta. Espoolaiset onnistuivat pitämään palloa ja peliä käytiin hetken Interin puolustuspäässä. Hyvin nopeasti kotijoukkue kuitenkin sai otteen pelistä. Vuoroin pitkillä avauksilla, vuoroin keskikentän kautta pelaamalla Interin laidat saatiin vauhtiin. Varsinkin oikealla laidalla viilettäneet Emil Peltonen ja Jaakko Liukkonen pääsivät murtautumaan rangaistusalueelle mutta läheltä piti-tilanteita pitemmälle ei päästy.

Johtomaali saatiin joka tapauksessa ensimmäisellä puoliajalla aikaiseksi. Tällä kertaa tultiin vasenta laitaa. Samuli Linjos eteni pallollisena voimalla ja antoi kovan matalan keskityksen maalin edustalle. Takatolpalle rynnännyt Jaakko Linjos sai jalkansa väliin ja ohjasi 1-0 kun peliä oli pelattu 33 minuuttia.

– Pelasimme jälleen kerran erittäin hyvän ensimmäisen puoliajan. Puolustimme tiiviisti koko joukkueen voimin, loimme tilanteita hyökkäyssuuntaan ja kaikki hoiti tehtävänsä. FC Espoo ei päässyt oikeastaan minkäänlaisiin paikkoihin, John Allen kertasi avauspuolikkaan tapahtumia.

Toiselle puoliajalle tultaessa vieraat tekivät kolme pelaajavaihtoa ja liekö tuoreet jalat olleet syynä siihen että he saivat vahvan otteen pelistä. Inter joutui ottamaan vastaan eikä omasta pelinrakentelusta tullut mitään. Syötöt olivat luokattomia ja hätäisiä, aika ajoin pelissä oli havaittavissa pientä paniikkia. Parhaat paikat Inter saikin erikoistilanteista, harvojen organisoitujen hyökkäysten lisäksi.

– Jostain syystä toisen puoliajan ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli meiltä todella hermostunutta peliä, hukkasimme hurjan määrän syötöistämme, mutta onneksi, emme missään vaiheessa lakanneet puolustamasta hyvin ja saimmekin loppua kohden pelimme toimimaan paremmin . Koko joukkue hoiti sovitut asiat, Allen totesi ja jatkoi että Interillä oli joka tapauksessa vaarallisimmat maalipaikat myös toisella jaksolla.

Reilun tunnin pelin kohdalla espoolaisilla oli tasoituksen paikka kun Miikka Ovaskainen oli unohtunut vartioimatta maalin eteen, mutta hänen puskunsa avopaikasta meni niukasti takatolpasta ohi. Heti perään Interillä oli toisessa päässä loistopaikka kun Hoda Rein pommi vapaapotkusta osui etutolppaan ja pallo jäi pyörimään maalin suulle. Muutama minuutti myöhemmin Inter teki illan toisen maalinsa ja osuma oli komea. Leo Laakso puski oikealta tulleen kulmapotkukeskityksen kohti takakulmaa ja Oliver Kangaslahti nousi korkeuksiin muuttaen päällään voimalla Laakson puskeman pallon suunnan toiseen kulmaan. Varsinaista siksakia, joka sekoitti espoolaispuolustuksen täysin. 2-0 maali syntyi kun ottelua oli käyty 67 minuuttia.

– Mielestäni meidän toinen maalimme katkaisi FC Espoon selkärangan ja ottelu ratkesi siihen. Olemme nyt voittaneet kolme ottelua putkeen, tehneet yhdeksän maalia ja päästäneet vain kaksi. Nyt on hyvä päästää pojat toviksi hyvin ansaitulle kesälomalle. Tauon jälkeen pyrimme jatkamaan hyviä otteitamme ja pidämme huolta siitä että tasomme varsinkin kotipeleissämme säilyy, John Allen sanaili tyytyväisenä.