20.5.2017

B-SM: Inter tasapeliin sarjakärkeä vastaan

Ottelun alku ei kotijoukkueelle hyvää luvannut, sillä ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan fyysinen Ilves painoi pelin Interin maalille kotijoukkueen poikien ihmetellessä mitä tapahtuu. 7 minuutin kohdalla vieraat ryöstivät pallon itselleen vahvan prässin päätteeksi ja sekaisin ollut Inter-alakerta ei voinut kuin katsella Eemeli Raittisen siirtäessä pallon tyhjään maaliin. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan kuin napista painamalla joukkueen liike parani, syöttöpeli nopeutui ja muuttui tarkemmaksi. Vartin kohdalla Emil Peltonen vapautettiin puolittaiseen läpiajoon, ahdistettuna hän laukoi ohi Ilves-vahdin mutta pallo kumahti takatolppaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sakari Kurvinen taiteili itsensä laukaisupaikkaan. Kurvisen pyssy pienehköstä kulmasta tärisytti etutolppaa.

– Erittäin hyvin yksilöistä suoriutui tänään Emil Peltonen kahdella maalillaan sekä Sakari Kurvinen joka oli hyvä kymppipaikalla, valmentaja John Allen totesi samalla kiittäen koko joukkuettaan siitä että jokainen antoi kaikkensa kentällä.

Interin tasoitusmaali oli edellä mainitun kaksikon upean yhteispelin tulosta. Sakari Kurvisen oikea-aikainen pystysyöttö keskeltä täydessä vauhdissa olleelle Emil Peltoselle puhkaisi Ilvespuolustuksen. Nokikkain maalivahdin kanssa Peltonen ei erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin. Tauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toisella jaksolla peli aaltoili puolelta toiselle ja oli John Allenin mukaan täynnä intohimoa. Kumpikin joukkue pelasi kurinalaisesti, vahvasti ja antoi itsestään kaikkensa. Ilves aloitti jälleen maalinteon toisen jakson alkajaisiksi ja vajaan tunnin kohdalla Emil Peltonen toi Interin tasoihin ottelun toisella osumallaan.

– Olimme kahdesti takaa-ajoasemissa ja nousimme tasatilanteeseen. Lopulta siirryimme 3-2 johtoon mutta ikäväksemme emme pystyneet pitämään johtoamme aivan loppuun asti. Tästä täytyy antaa Ilvekselle loppuun asti pelaamisesta tunnustusta. Olen kokonaisuudessa tyytyväinen puolustuspelaamiseemme mutta harmiksemme teimme virheitä joista Ilves rankaisi ja menetimme pisteitä. Näitä nyt vain sattuu peleissä, Allen tokaisi.

Ottelun erikoisuutena voi mainita että kummankin joukkueen kolmas maali merkittiin joukkueiden maalivahtien omiksi maaleiksi. Harmittavaa on se, että Ilveksen 3-3 tasoitus syntyi kun lisäaikaa oli pelattu minuutin verran.

– Olen tyytyväinen kokonaispanokseemme, vastassamme oli kova sarjan kärkijoukkue. Pojat osoittivat että he pystyvät taistelemaan mitä tahansa joukkuetta vastaan, Allen tiivisti ajatuksensa.