10.9.2017

B-SM: Inter putosi mitalijunan kyydistä

Inter lähti suurin odotuksin lauantaiseen kotiotteluun Kuusysiä vastaan, sillä voitolla Inter olisi voinut nousta neljännelle sijalle. Ottelu ei kuitenkaan sujunut käsikirjoituksen mukaan, vaan pelistä tuli ehkä koko kauden pohjanoteeraus.

Vielä ensimmäisellä jaksolla maalittomassa tilanteessa Interillä oli pari loistavaa paikkaa siirtyä ottelussa johtoon. Kaksi lähes identtistä tilannetta, joissa pallo kuljetettiin vasemmalta laidalta päätyyn ja sieltä syöttö takaviistoon maalin edustalle. Kummallakin kerralla maalin edustalta pallo ohjattiin epäonnekkaasti niukasti ohi takakulman.

– Kuusysi pelasi hyvin ja halusi voittoa meitä enemmän. He kontrasivat vahvasti ja nopeasti, iskivät usein pitkillä palloilla puolustuksemme selustaan ja me menimme sekaisin. Puolustuksessa tehtiin paljon henkilökohtaisia virheitä, valmentaja John Allen manaili.

Ensimmäisellä puoliajalla Kuusysi rokotti Interiä kahdesti ja kumpikin tilanne syntyi pitkillä nopeilla avaussyötöillä. Maalit syntyivät 16 ja 35 minuutin kohdalla.

Toisella jaksolla näytti vartin ajan että isännät ehkä pääsevät peliin mukaan. Hyökkäykset käytiin lähinnä vasemman laidan kautta missä Ali Yasin oli yksi harvoista kotijoukkueen pelaajista, joka nousi tavalliselle tasolleen. Ali Yasin toikin isännille toivoa kavennusmaalillaan 1-2 kun toista jaksoa oli pelattu 12 minuuttia. Oikealta tulleen pitkän keskityksen Ali otti haltuun rankkarialueen kulmassa, eteni muutaman askeleen ja laukoi voimalla etukulmaan ohi hieman väärin sijoittuneen maalivahdin.

Iloa kesti vain pari minuuttia kunnes Interin puolustus oli jälleen täysin hajallaan ja Kuusysin pelaaja oli yksin maalin takatolpalla eikä jättänyt Lauri Inkeroiselle minkään valtakunnan mahdollisuuksia torjuntaan. Näin Kuusysi vei pelin 1-3.

– Harmittaa suuresti. Puiolustamisemme oli todella huonoa ja kuritonta. Tätä on nyt jatkunut viime peleissämme, olemme harjoitelleet näitä asioita, mutta ei vain toimi, Allen kertoi hyvin pettyneenä

– Tavoitteemme sarjassa on koko ajan ollut sijoittua viiden joukkoon ja siihen meillä on vielä mahdollisuudet. Nyt yritämme saada pelin jälleen toimimaan ja lähdemme voittamaan jokaista jäljellä olevaa peliämme, niin pääsemme tavoitteeseemme, John Allen kertoi päättäväisesti.