1.11.2018

Aleksi Paananen siirtyy FC Interiin

Interin uusi päävalmentaja José Riveiron mukaan Paananen on erinomainen vaihtoehto joukkueen keskikentälle.

– Paananen on yksi niistä pelaajista, joka heti herätti huomioni pelintapansa takia. Hän on kokonaisvaltainen ja tasapainoinen pelaaja, joka on hyvä pelin jokaisessa vaiheessa. Lisäksi hän on luonteva pallon kanssa, eikä piileskele kentällä vaan pyytää palloa ja ottaa roolia. Minulle on hieno asia saada hänet tänne ja päästä valmentamaan häntä, Riveiro kertoo.

– Monipuolisuutensa takia Paananen pystyy pelaamaan käytännössä kaikissa rooleissa keskikentällä, mutta on parhaimmillaan keskikentän alemmilla paikoilla. Hän myös pystyy ylipäätään pelaamaan paremmin, jos olemme kentällä hyvin organisoituja, Riveiro tähdentää.

Siilinjärveltä kotoisin oleva Paananen nousi Veikkausliigaan KuPS:n riveissä ensimmäisen kerran jo 17-vuotiaana kaudella 2010. Viiden KuPS:ssa ja neljän FC Lahdessa vietetyn kauden saldona on kaikkiaan 228 Veikkausliigan ottelua. Viimeisten kuuden kauden aikana Paananen on ollut joukkueissaan käytännössä aina avauskokoonpanon vakionimiä.

Aleksi Paananen saapuu Lahdessa vietettyjen vuosien jälkeen Turkuun innokkaana tarttumaan uuteen haasteeseen.

– Hyvillä mielillä tulen Turkuun. Lahden vuodet olivat antoisia. Nyt kaipaan uusia haasteita, joita Inter varmasti tarjoaa. Täällä on uusi koutsi ja seuralla on selvä ajatus kehittää toimintaansa identiteettinsä mukaisesti, Paananen mainitsee.

Paananen liittyy FC Interin joukkueeseen heti ensi viikon maanantaina 5.11. joukkueen aloittaessa harjoitukset José Riveiron johdolla.