Walter Viitala kaksivuotisella sopimuksella FC Interiin

(Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen Walter Viitalan kanssa. Tammikuussa 30 vuotta täyttävän maalivahdin sopimus kattaa turkulaisten kanssa kaudet 2022 ja 2023.
Viitala on monissa liemissä keitetty maalivahti sekä kotimaan että ulkomaan kentillä. Miehen tähänastisen uran kruununa voi pitää kautta 2016, jolloin hän torjui IFK Mariehamnin mestaruuteen. Viitala valittiin tuolloin sarjan parhaaksi maalivahdiksi, kun hän torjui ällistyttävät 18 nollapeliä.
Pituudeltaan 190-senttiselle maalivahdille on tullut ulkomailla tutuiksi Tanskan, Ruotsin ja Norjan sarjat. Kaksi edellistä kautta hän pelasi SJK:n paidassa. Sinimustat saa riveihinsä nälkäisen ja huippumotivoituneen maalivahdin.
– Viime kausi jätti paljon hampaankoloon. Luvassa oli iso rooli SJK:ssa, mutta loukkaantuminen keväällä juuri Interiä vastaan vesitti käytännössä koko kauden.
– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta. Mieli on kirkas ja tavoitteet korkealla. Hieno mahdollisuus päästä nousemaan taas omalle tasolle, Viitala tunnelmoi.
Viitala mainitsee, mitä kaikkea hänen tavoitteensa sisältävät.
– Haluan auttaa joukkuetta menestymään, rakentamaan vieläkin ammattimaisempaa arkea ja edetä uralla.
Inter pystyy tarjoamaan juuri sellaisen ympäristön, missä maalivahti voi edellä mainittuja asioita saavuttaa.
– Ehdottomasti seurakulttuuri ja mahdollisuus vielä edetä uralla olivat isoimpia syitä, miksi valitsin juuri Interin, Viitala kertoo.
Viitalan tulon myötä joukkue saa roiman annoksen tärkeitä elementtejä puolustuspelaamiseen ja ammattimaiseen arkeen.
– Vahvuuksiini kuuluu johtaminen ja puolustuksen organisointi. Koitan pystyä nostamaan joukkuekavereiden tason mahdollisimman korkealle. 1 vs 1 -taidotkaan eivät ole päässeet unohtumaan. Vaadin itseltä ja joukkuekavereiltani paljon, veskari toteaa.
Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen ei peittele tyytyväisyyttään Viitalan valittua juuri Interin.
– Halusimme tänne maalivahdin, jolla on kokemusta voittamisesta ja kansainvälisestä jalkapallosta. “Wade” on voittanut Suomessa kaiken ja pelannut myös ulkomailla. Hän pystyy varmasti omalla tekemisellään tuomaan ammattimaisuutta ja korkean vaatimustason tänne. Tämä on tärkeää joukkueen ikärakenne huomioon ottaen, Meriläinen sanoo.
Hän on mielissään siitä, millainen maalivahtikaksikko sinimustilla on seuraavaksi kahdeksi kaudeksi kiinnitettynä, kun Viitalan kanssa palloja koppaa lupaava Matias Riikonen.
– Kv-kokemusta omaava kaksikko täydentää erinomaisesti toisiaan. Kokeneempi kaveri, joka hakee uutta nousua uralleen parin haastavamman vuoden jälkeen ja lopullista läpimurtoa hakeva nuorukainen. Kumpikin pyrkii selkeästi eteenpäin urallaan, Meriläinen päättää.

Sivu päivitetty 08.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit