Turku on sinimusta ja Inter matkaa Suomen Cupin välieriin

(Kuva: Henrik Siiskonen)

Inter ja TPS kohtasivat lähes neljän vuoden tauon jälkeen toisensa Veritas Stadionilla 3.7. pelatussa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Turun derbyjen mainetta kunnioittaen ei tämäkään ottelu jättänyt Kupittaalle saapunutta yli 6000 silmäparia kylmäksi. Ensimmäisen jakson jälkeen tauolle siirryttiin Interin 2-0-johdossa Timo Stavitskin maaleilla. Toinen jakso olikin yhtä erikoistilanteiden juhlaa, kun toisen jakson kaikki kolme maalia syntyivät kulmapotkuista lähteneistä puskuista. Inter voitti ottelun 3-2 Matias Tammisen puskumaalilla.

Turun derby houkutteli Veritas Stadionille Interin tämän vuosikymmenen suurimman yleisön 6144 katsojaa, jolla yllettiin myös Suomen Cupin korkeimpaan katsojamäärään 2000-luvulla.

Inter vei 3-2-tuloksella Turun herruuden nimiinsä ja jatkaa matkaansa Suomen Cupin välieriin. Välieräottelussa Inter kohtaa omassa puolivälieräottelussaan KPV:n maalein 1-2 voittaneen FC Hakan. Torstaina 27.6. suoritetun Cupin arvonnan tuloksena Inter matkaa Valkeakoskelle taistelemaan finaalipaikasta. Välierien runkopäivä on 21.8.2024, mutta ottelun ajankohdasta tiedotetaan erikseen sen varmistuttua.

ottelun maalit:

26. peliminuutilla Timo Stavitski 1 – 0

Axel Kouame lähetti keskityksen TPS:n boksiin, jonka TPS-puolustus puski yläilmoihin. Pallo putosi yksin jääneelle Timo Stavitskille jalkaan, joka puttasi Interin 1-0-johtoon.

37. peliminuutilla Timo Stavitski 2 – 0

Dimitri Legbo lähti nostamaan kohti TPS:n maalivahdin aluetta Djoully Nzokon erinomaisesta syötöstä. TPS:n puolustus onnistui blokkaamaan Interin kaksi ensimmäistä laukausta, kunnes Stavitski pääsi laukomaan illan toisen osumansa.

82. peliminuutilla Joonas Lakkamäki 2 – 1

Joonas Lakkamäki puski TPS:n kavennuksen kulmapotkusta.

86. peliminuutilla Matias Tamminen 3 – 1

Juuri vaihdosta kentälle tullut Matias Tamminen puski Interin takaisin kahden maalin karkumatkalle Florian Krebsin antamasta kulmapotkusta.

90+3. peliminuutilla Jesper Karlsson 3 – 2

Jesper Karlsson puski TPS:n kavennusmaalin kulmapotkusta.

Katso raportti kentän laidalta:

Ottelun jälkeen haastattelussa kapteeni Juuso Hämäläinen, kaksi maalia viimeistellyt Timo Stavitski sekä ottelun voittomaalin puskenut Matias Tamminen.

Katso ottelun huippuhetket Ruudusta alta.