Toukokuun vapaaehtoinen: Marina Martin

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan toukokuun palkittu on 2008 syntyneiden huoltaja Marina Martin.

 

Hei! Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?

– Olen Marina Martin, Inter 08:n juniori Tuomas (Tumppi) Kiviniemen äiti, ja toimin huoltajana Inter 08 Sinimusta -joukkueella. Olen ollut mukana melkein 4 vuotta.

Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?

Päätin lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi, koska poikani viihtyi Interissä niin paljon, ja olin kiitollinen, että hän on saanut tulla tänne pelaamaan ja kehittymään. Kun vanhempainpalaverissa pyydettiin vapaaehtoisia, päätin lähteä mukaan ja katsoa jos voin olla avuksi.

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?

Treeneissä olen valmentajille avustajana: autan siirtämään maalit, merkitsemään kenttää, hoidan haavoja ja nyrjähdyksiä, haen pallot, täytän vesipulloja, kerään unohdetut varusteet, ja mitä tahansa muuta siellä tarvitaan. Peleissä yritän varmistaa, että on varapelipaitoja, ensiaputarvikkeita, kapteeninauha, viirit jne. niin, että valmentaja voi keskittyä valmennushommiin. Ja tietenkin kannustan ja kehun meidän poikia. Olen myös toiminut vastuuaikuisena meidän joukkueen pallopoikavuoroissa. Toimin siis huoltajana.

Mikä vapaaehtoistyössä/ sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta/ palkitsevinta?

Minusta on todella ihana nähdä miten paljon meidän pojat ovat kehittyneet! Pallotaidot, vedot, pelisilmät, kaikki ovat parantuneet valtavasti. On myös todella mielenkiintoista katsoa mitä teemaa treeneissä harjoiteltiin, ja miten pelissä sitten teema toteutetaan. Olen oppinut näkemään paremmin, mitä valmentajat hakevat pelaajilta, ja milloin se on onnistunut! Ehkä kaikkein parasta on se, kun näen miten paljon meidän pojat viihtyvät yhdessä treeneissä. He ovat iloisia, innokkaita, täynnä energiaa ja heidän välissä on todella hyvä joukkuehenki. He ovat ystäviä kentällä, ja sen ulkopuolella.

Minkä koet vapaaehtoistyössä/ sinun roolissasi vapaaehtoisena haasteellisimmaksi?

Kaikesta haasteellisimmaksi koen, että aika ja energia eivät aina riitä! Olen ainoa huoltaja meidän joukkueessa tällä hetkellä, ja yksinhuoltaja kotona, enkä aina ehdi treeneihin. Onneksi meidän ihana jojo Leena Nissilä, ja välillä muita vanhempia ovat tulleet auttamaan. Päivisin toimin koulunkäynnin ohjaajana vaikeimmin kehitysvammaisten lasten luokassa, ja minulla on myös toinen työpaikka, jossa käyn kerran tai pari viikossa, kun ei ole treenejä. Sitten meillä kotona on aina kiirettä! Minun tytär Jessica pelaa myös jalkapalloa. Hän on todella taitava maalivahti, ja yritän päästä katsomaan hänen pelejäkin. Olen myös hyvin aktiivinen meidän kirkon lasten ja nuorten naisten toiminnoissa. Ei tule aika pitkäksi!!

Haluatko kertoa, mikä juuri sinun seurassasi on parasta?

-Mikä meidän seurassamme on parasta? No, vaikea sanoa, kun on niin paljon! Olen todella vaikuttanut, miten paljon FC Inter Turku sijoittaa junioreiden toimitaan ja hyvinvointiin. Esim. läksyparkki, Junior Lounge -tilat, johon pojat saavat tulla esim. koulun jälkeen, sekä fysioterapeutin, ja psykologin palvelut. Valmentajia koulutetaan jatkuvasti, ja valmennuspäällikkö näkyy usein seuraamassa poikien toimintaa. Kaikki on suunniteltu pelaajien parhaaksi. Loma-aikana järjestetään edullisia tehotreenejä, jossa Tumppi on usein käynyt, ja jopa edustusjoukkueen pelaajat vierailevat välillä treeneissä antamaan neuvoa ja rohkaisua. Pallopoikatoiminta opettaa pojille vastuuta, ja se on heille hieno mahdollisuus olla mukana edustusjoukkueen toimintaan. Minusta on hieno, että kaikki Interin seuran pelaajat oppivat pelaamaan samalla pelityylillä alusta asti. Se on myös todella viihdyttävä tyyli! On hauskaa katsoa myös junioreiden pelejä! Välillä meidän pojat ovat pelanneet 07 Sinimustan joukkueessa, tai meidän joukkueeseen on tullut pelaajia toisesta joukkueesta, ja sopivat helposti kokoonpanoon, kun kaikki ymmärtävät miten pelataan.

-08 Sinimusta joukkueessa meillä on aivan huiput valmentajat, vastuuvalmentaja Saku Koskinen, Teppo Rumpunen, ja meidän maalivahdit myös pääsevät nykyään Kaken (Kaj Loven) maalivahtitreeneihin. He ovat esimerkillisiä Interiläisiä valmentajia. He vaativat pojilta 100% panostusta treeneissä ja peleissä ja useimmiten saavat 100% heistä irti. Talvella lumikaan ei estänyt sinimustien treenejä! Pojat pukivat lämpimät vaatteet päälle, ja siirtyivät kentän viereen pelaamaan ”lumipalloa!” Hauskaa pidetään, ja paljon, mutta sähläämistä ei siedetä. Kun valmentaja pysyy rauhallisena, on poikien myös helpompi käyttäytyä kunnioittavasti tuomareille ja vastustajille, Interin sääntöjen mukaan, ja keskittyä peliin, vaikka välillä kovasti harmittaa. Meidän valmentajat näyttävät tästä hieno esimerkki pojille.

Mikä sinun oma suosikkijoukkueesi on?

Olen katsonut jalkapalloa pienestä asti, ja perheenä katsomme pelejä La Ligasta, Valioliigasta, Serie A:sta ja tietenkin Mestereiden ja Eurooppa liigasta. Interin lisäksi olen suuri FC Barcelona fani. Aloitin seuraamaan heidän pelejä n. 20 vuotta sitten. Ihailin Barçan pelityyliä, vaikka silloin joukkue kamppaili vähän huonolla menestyksellä. Mutta myöhemmin sain katsoa ihmeessä Ronaldinhon uskomatonta pelitaitoa, Leo Messin nousu maailman parhaaksi pelaajaksi, ja mm. keskikentäntaiturit Xavin ja Iniestan telepaattista yhteistyötä, ja juhlia kaikki mahdolliset mestaruudet. Mä tykkäsin niin paljon, että suurin osa Pep Guardiolan huippujoukkuesta olivat omakasvatti pelaajia La Masia akatemiasta, niin kuin Pep itse. Kaikki oppivat samat periaatteet, ja pelaamaan Barçan tyylillä. On mulle suuri iloa nähda taas pitkästä aikaan Barçan joukkueessa omakasvatti ja muita huippuja nuoria pelaajia, ja Barçan tyyli palaamassa Xavin johdolla.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran jäsenille ja/ tai muille vapaaehtoisille?

-Jos olet miettinyt osallistuvan FC Interin vapaaehtoisen toimintaan, niin sanoisin, että tervetuloa vaan Interin perheeseen! Tarvitsemme aina uusia, innokkaita toimihenkilöitä kaikenlaisiin tehtäviin. Kentän laidalla on hauskaa, jännittävää, joskus turhauttavaa, mutta aina tärkeä toimintaa. Haluaisin kiittää kaikki meidän 08 joukkueen valmentajia, joukkueenjohtajia, ja toimihenkilöitä, ja tietenkin meidän loistavia pelaajia. Tsemppiä kaikille!!

 

Lämpimät kiitokset Marinalle korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!

-Marina on hoitanut huoltajan tehtäviä tunnollisesti, ahkerasti ja suurella sydämellä. Hän on aina hyvällä tuulella ja on
ystävällinen pelaajille. Vaikka muita huoltajia ei pääsisi paikalle, Marina on auttamassa aina kuin suinkin pääsee. Hän
todella ansaitsisi tämän tittelin ihan joka kuukausi!
– kiittelivät yhdestä suusta Marinaa äänestäneet.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit