Rick Ketting jatkaa Turussa kaudella 2022

 

Toppari Rick Ketting jatkaa FC Interissä myös kaudella 2022. Hollantilainen on solminut sinimustien kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Ketting on kuulunut kaksi edellistä kautta Interin vankkumattomiin avainpelaajiin. Vyölle on kertynyt turkulaisten riveissä yhteensä 56 kilpailullista ottelua, joista liigassa 44.

26-vuotias puolustaja tuo Interin alakertaan aimo annoksen fyysistä preesensiä, johtajuutta sekä pelinlukutaitoa.

– Kahden edellisen kauden aikana pelasin jokaisessa ottelussa, jotka oli suinkin mahdollista. Annoin niissä kaikkeni. Vaikka täytin vasta 26 vuotta, olen yksi joukkueen kokeneimmista. Mielestäni johtajaominaisuuteni ovatkin kehittyneet viime vuosien aikana. Yksi rooleistani on käyttää noita apuja meidän nuoren ja nälkäisen ryhmän kanssa, Ketting toteaa.

– Aion työskennellä täysiä ja näyttää muille ammattimaista esimerkkiä sekä harjoittelussa että arjessa. Autan muita niin paljon kuin pystyn. Sanomiseni eivät poikkea kovin paljon siitä, mitä olen pari edellistä kautta tehnyt. Voin kuitenkin kuvitella, että ulkopuoliset odottavat minulta vielä entistä enemmän, 188-senttinen toppari jatkaa.

Arvostus ja sopiva haaste saivat puolustajan palaamaan tuttuun ympäristöön.

– Arvostus, jota olen saanut suomalaisilta ja turkulaisilta on ollut valtaisaa. Inter on aloittamassa uutta projektia, jossa haluan loistaa. Se on haaste, mutta minä pidän haasteista. Minulla on kunnianhimoa ja Inter tuntui parhaimmalta valinnalta tässä kohtaa sitä ajatellen.

– Vaikka kaupunki ei ole muuttunut tippaakaan, niin joukkue ja organisaatio ovat. Valmennusjohto on uusi, pelaajistoa on vaihtunut ja myös toimistolla on tullut muutoksia. Meidän pitää työskennellä kovaa ja yhtenä tiiminä, jotta pysymme kiinni ammattimaisuudessa ja korkeissa standardeissa, joihin täällä on viime vuosina totuttu, Ketting puntaroi.

Ketting on herätellyt lajituntumaa alkuvuodesta rotterdamilaisen seuran kanssa noin 1,5 viikon päivät. Tuohon asti hän harjoitteli pitkälti yksinään, kun koronarajoitukset löivät kapuloita rattaisiin ryhmäharjoittelulle. Jakso joukkueharjoitusten parissa vauhditti hänen päätöstään liittyä taas sopimuksella joukkueeseen.

Elegantti puolustaja on saanut viime kuukaudet samalla sielunhoitoa kotikonnuillaan.

– Oli hienoa viettää nyt pidempi jakso perheen ja ystävieni lähellä. Olin kolme kuukautta vanhempieni luona. Se hetki, kun astuin kotiini tuntui mukavalta. Olemme todella läheisiä perheemme kesken ja nautimme jokaisesta yhteisestä minuutista. Vietin myös mahdollisimman paljon ystävieni kanssa aikaa. Heitä ei ole ikinä helppoa jättää taakseen, mutta on hyvä tietää, että läheiseni seisovat sen takana, mitä ikinä teenkin, Rick kertoo avoimesti.

Grau allekirjoittaa johtajaominaisuudet

Päävalmentaja Miguel Grau tietää, että Inter kiinnitti laadukkaan pelaajan.

– Nämä ovat hienoja uutisia meille. Rick uskoo meihin, ja me uskomme häneen. Olemme iloisia ja innoissamme, Grau fiilistelee.

– Veikkausliigan tunteminen on hänen kohdallaan iso asia, kun ennakoi tulevia koitoksia, mutta kaikkein tärkeintä on se, että me kaikki iloitsemme tästä sopimuksesta, espanjalainen jatkaa.

Kettingin johtajaominaisuudet eivät ole jääneet valmentajalta piiloon, kun hän on katsellut joukkueen viime kauden esiintymisiä.

– Hänen tärkeytensä tulee monesti esiin otteluiden aikana. Tällä kaudella hänen pitää olla johtaja, ja se on asia, jossa voimme kasvattaa häntä entisestään pelaajana. Rick ei ole ainoastaan hyvä pelaaja, vaan hän on esimerkillinen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on kuin peili, josta muut voivat katsoa itseään, enkä puhu nyt pelkästään puolustajista, Grau pohtii kuvainnollisesti.

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit