Jussi Henriksson
Ville Nikkari
Prince Otoo

_____________________________________________________________

Turun herruus 2007 ratkesi tänään Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa TPS-Inter. Turun herruuden nappasi tällä kertaa nimiinsä Interin ja sitä kovaäänisesti kannustaneiden kannattajien harmiksi TPS:n Mika Ääritalon onnekkaan maalin ansiosta. Onneksi olkoon TPS.

Ottelun alku ja koko ensimmäinen jakso mentiin Interin merkeissä. Joukkueen syöttöpeli kulki ja TPS:n peli meni perässä juoksemiseksi. Myös keskikenttä oli avausjaksolla Interin hallinnassa.

Ensimmäisen jakson parhaat maalintekopaikat osuivat Interin Diego Corpachelle, jonka laukaus suoraan kulmapotkusta suuntauti Interin harmiksi Kupittaa parkkipaikalle. Myös Martin Mutumba ja Mika Mäkitalo pääsivät yrittämään Jukka Lehtovaaran näppien pitävyyttä, mutta laihoin tuloksin.

Ensimmäisen jakson lopulla maalipaikka oli myös TPS:n Jarno Heinikankaalla, mutta veto suuntautui ohi Interin maalin ja näin tauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

Ottelun toisen jakson alku muodostui sitten ottelun kulminaatiopisteeksi. TPS Tuli nimittäin Mixu Paatelaisen puoliajalla pitämän palopuheen jälkeen terävästi toiselle jaksolle.

Joukkue sai tuulta purjeisiin varsinkin täysin Inter-vahti Patrick Bantamoin piikkiin menneestä johtomaalista, jonka teki siis tilanteessa hereillä ollut Ääritalo. Maali sekoitti Interin pelin totaalisesti ja TPS sai luotua painetta Interin maalille.

Interin onneksi joukkuetta pitivät vaikeimmilla hetkillä pystyssä pallon maaliviivalta pelastanut Corpache ja hyviä torjuntoja esittänyt Bantamoi, joka torjui mm. kaksi TPS:n rangaistuspotkua.

Sinimustat pääsivät otteluun jälleen mukaan toisen puoliajan puolen välin jälkeen. Joukkue sai luotua Lehtovaaran maalille muutamia hässäköitä, mutta maalia kohti ei saatu kuitenkaan yhtään laukausta.

Paras maalipaikka osui vaihdosta kentälle tulleelle Timo Furuholmille, joka laukoi terävän käännöksen jälkeen pallon TPS-maalin ylärimaan. Sen lähemmäksi Inter ei maalia päässyt ja näin TPS vei nimiinsä Turun herruuden kaudella 2007.

Kaiken kaikkiaan Turun tämän kesän toinen paikallisottelu tarjosi yli 8000-päiselle yleisölle viihdyttävän ottelun, jossa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita yllin kyllin. Kaiken kruunasi TPS-kannattajien järjestämä soihtunäytös, josta Veikkausliiga ei joukkuetta toivottavasti rankaise sekä rasismille nostetut 8011 punaista korttia.

Interin seuraava ottelu pelataan Veritas Stadionilla jo ensi viikon maanantaina 3.9. Tampere Unitedia vastaan. Ottelu alkaa perinteiseen tapaan kello 18.30.